Til deg som vil øke muskelmassen: Ikke glem at muskelvevet trenger mat


Lav fettprosent og mye muskelmasse er i vinden som aldri før, og med visse slagord som strong is the new skinny, har tusenvis av jenter gått fra salatbaren til styrkerommet. Misforstå meg rett, det er ingenting i veien med en sterk kropp, så lenge det ikke går ut av forstand og gjør deg syk i stede for sterk. Det bringer meg inn på temaet: En økt treningsmengde krever også økt inntak av mat.

Det nye muskelvevet må jo komme fra et sted, ikke sant?

Hvis målet ditt er å øke muskelmassen(bli sterkere) må du også ligge innenfor et visst energioverskudd, slik at matinntaket faktisk støtter treningsmengden. Du må innta byggesteiner slik at kroppen bygger opp det nedbrutte muskelvevet og kan vokse. Glemmer du dette, og tenker at treningen skal gjøre all jobben, ender du fort opp med å stagnere, og til og med trene på deg belastningsskader.

Hvor mye du må spise avhenger selvsagt av treningsmengden, og aktivitetsnivået for øvrig, blant annet. Spiser du nok proteiner? Får du i deg smarte karbohydratkilder? Og hvordan står det til med sukkerinntaket? For å bygge en sterk kropp og få resultater, må også det du spiser bygge opp mot målet du har satt deg.

Lytt til kroppen; Føler du deg pigg generelt? Har du energi på trening, eller sliter du etter første sett? Det er helt normalt å ha noen tunge dager innimellom, men det skal ikke være standarden.

En fornuftig og planlagt kombinasjon av kosthold og trening bygger muskler. Tankegangen om å trene bort fett gjør derimot det motsatte. Husk det (:

Grete-Linn

#muskelvekst #proteininntak #treningsresultater

20 views0 comments

Recent Posts

See All