Hvordan går det med hverdagskostoldet? Prøv dette trikset og spar både penger og tid!


Forrige uke skrev jeg om matvalg - og hvordan det å redusere antall matvalg ila en dag, kan forbedre kostholdet ditt generelt. Du kan lese innlegget her.

Dersom du løper ut døra om morgenen, og kommer hjem 4-5 på ettermiddagen, er middagsplanlegging det siste du ønkser tenke på. En lettvint middagsløsning som pizza eller lignende er fristende, og en gang i blant helt ok, så lenge kostholdet ellers er mer næringsrike. Så hvordan skifte fra grandiosa til næringsrike måltider?

Bruk deler av søndagen til å forberede middag i alle fall for 4 dager, og beregn slik at du lager nok mat til å ta med rester som lunsj neste dag.

1. En smakfull tomatsuppe er enkelt å lage i forkant, og kan varmes raskt opp til middag neste dag(kok egg mens suppen varmes).

2. Kutt opp grønnsaker og legg klart til å bare hive inn i ovnen, sammen med f.eks laks, når du kommer hjem fra jobb.

3. Gryter er også en vinner i tidsklemma - en varmende chili con carne er herlig som lunsj. Gryter holder seg også bra i kjøleskapet et par dager.

Gjør du dette vil du merke at planlegging absolutt er nøkkelfaktoren for å unngå småspising, holde blodsukkeret stabilt og spare både tid og penger. I en livsstilsendring er planlegging noe av det smarteste du gjør. Ikke bare sparer du tid, du vil også oppdage ulike fallgruver i kostholdet ditt.

Prøv da vel!

-Grete Linn

#planlegging #livsstilsendring

25 views0 comments

Recent Posts

See All