Trening som medisin: En bedre motivasjon enn vekten.


En helseinvestering trenger slettes ikke være dyr. Du kan ta på deg løpeskoene og løpe deg en tur i frisk luft, og der har du allerede puttet litt på din egen helsebank. Helt gratis. Hvis du som leser får dårlig samvittighet for å ikke ha investert i helsebanken, kan jeg fortelle deg at det er aldri for sent. En 75-åring har like god effekt av trening som en 25-åring. Er ikke det fantastisk?

"Trening er som en investering i egen helsebank"

Stadig flere leger og forskere har oppdaget at trening kan brukes som medisin(endelig). Mennesker som går på cellegift, og som har en større andel muskelmasse, tåler cellegiften mye bedre enn dem som ikke har like mye muskler på kroppen. Listen er så mye, mye lengre. Det er ingen hemmelighet at god fysisk form reduserer risikoen din for sykdommer betraktelig. Trening beskytter og forbedrer beinskjørhet(osteoporose), diabetes, overvekt, leddgikt, angst, depresjoner, hjerte -og karsykdom, stress, søvn og mye mer. Likevel er trening en meget undervurdert medisin, og omtales nesten som om det skulle være "alternativ behandling". Misforstå meg rett, vi trenger medisiner, men vi trenger også mer kunnskap og om hva en sterk fysisk kropp gir oss.

Vi må prate mer om hvordan enkle fjellturer i norsk natur hjelper på helsen. Eller hvordan snømåkingen, sykkelturen til jobben, styrkeøktene og løpeturene gjør underverker for både kropp og sinn.

Dette året vil jeg hjelpe deg å innse at de treningsøvelsene jeg maser om, og de øktene jeg legger ut - er gull verdt, og vil spare deg mange penger - i det lange løp. Kanskje trenger du en skikkelig vekker før du innser at et par-tre treningsøkter i uken vil gjøre underverker, eller kanskje du bare trenger litt hjelp til hvordan komme i gang?

Trening blir en vane når du bestemmer deg for det.

klem grete-linn

ps: husk å meld deg på facebookeventet Kickstart, som starter imorra!!!


19 views0 comments

Recent Posts

See All