Velkommen januar! 3 strategier for å jobbe mer på lag med seg selv


Jumeirah, Dubai

Velkommen Januar!

Det som er ganske komisk med januar er at treningssenterene fylles til randen. Alle gruppetimene er fullbooket, personlige trenere får det plutselig veldig travelt og du kan liksom se i ansiktene på folk at de har dårlig samvittighet for all den gode julematen de har inntatt. Motivasjonen og iveren etter å nå målene sine om å bli sprekere, slankere, sterkere, sunnere osv, er på topp. Helst skal alt oppnås første uken i året.

Januar er måneden hvor en god del av oss prøver å endre og skape bedre vaner. Gode vaner er en god ide, fordi vaner er den usynlige strukturen i livene våre. Vi gjentar opptil 40% av atferden vår daglig, så hvis vi endrer på vanene våre, kan vi også endre livene våre, til det bedre.

Som du kanskje legger merke til, er det ingen mangel på råd for hvordan du helst skal endre vanene dine. Lag en liste, begynn på detox, belønn deg selv, sett deg et mål, osv. Desverre, de fleste av oss vet alt for godt av erfaring, det er ingen magisk løsning som passer for alle.

Det er lett og tro at vanene som funker for andre, også vil fungere for en selv. Det viktigste steget som de fleste "eksperter på vaner" glemmer, er å lære og forstå seg selv. Dersom du forstår hvordan vanene våre fungerer for deg, kan du også skape nye vaner, tilpasset din egen hverdag.

3 strategier til hvordan jobbe mer på lag med seg selv

1. Ikke lag en lang liste med nei-mat:

Forteller du deg selv at du ikke kan spise sjokolade, drikke brus eller momse smågodt?

Mest sannsynlig får du enda mer lyst på nettopp denne "nei-maten" nå. Bestem deg heller for å spise mer av det som er bra for deg, slik som fisk og frukt og grønt. Og når skolebollene på møterommet frister veldig: Spør deg selv igjen om 20 minutter; Vil jeg fortsatt spise de skolebollene?

2. Gjør de sunnere valgene mer tilgjengelige:

Legg godteriet du har hjemme i øverste hylle, slik at du ikke kan se det. Pakk med deg et sunt mellommåltid på jobb, slik at du ikke ender opp med å kjøpe sjokoladeboller, og cola fra vendingmaskinen. Sett frem skåler med oppkuttede grønnsaker, nøtter og frukt.

3. Start med en aktivitet som du liker

Ikke tving deg selv til å jogge eller gå på gruppetimer hvis du ikke liker det i det hele tatt. Hvis du ønsker å holde et nyttårsforsett som sier at du skal bli sprekere - gjør noe du liker. Kanskje du aller helst vil bli god på ski, en bedre svømmer, eller sterkere?

Er du med på eventet mitt på facebook? Klikk deg inn her og bli med. Jeg legger ut supereffektive miniøkter 3 ganger i uken nå i januar og håper du hiver deg med!

ps: det å logge av sosiale medier er noe vi alle burde gjøre oftere. Veldig mange, inkludert meg selv, sjekker både facebook, twitter, snapchat og instagram rett etter at de våkner, og rett før de sovner. Logg av, skru av varlsene og kjenn på følelesen av å være avlogget. Skummelt? Nei, det er faktisk helt normalt.

klem, grete-linn

#nyttår #bedrevaner #planlegging #strategier

34 views0 comments

Recent Posts

See All