Mine 5 tips til en aktiv vinter!


Stjeler vintermørket overskuddet ditt? Selv om solen snur idag, kjenner også de sprekeste friskusene på hvor tungt det kan være å orke og dra på trening, når du aller helst føler for å ligge langflat. Du vet jo at en rask treningsøkt gir like mange fordeler på vinternen, som på sommeren, men likevel er vinteren er tøff periode for mange.

Frisk luft, bevegelse og et glimt av dagslys er alfa og omega for å holde formen ved like i vinterhalvåret! Selv om du er slapp og trett vil ettermiddagslurene dine mest sannsynlig bare gjøre deg enda mer trett.

Hvordan komme seg opp fra sofaen?

Lag en avtale med deg selv

Planlegg å trene f.eks. 3 ganger i uken. Det kan være en løpetur, en gruppetime, hjemmetrening el.

Planlegg også å gjøre ett sprekisvalg hver dag. Hva er sprekisvalg? Det kan være å gå til jobb eller butikken. Gå en tur i lunsjpausen. Gjøre litt husarbeid. Reise deg opp fra pulten 2 ganger i timen for å strekke og tøye, og kanskje ta noen knebøy.

Tenk at den treningsøkten som er hardest, er sannsynligvis den du trenger aller mest

Det trenger ikke være en lang treningsøkt, men innsatsen bør være der. Gleden over å ha gjennomført blir da ekstra stor! En liten seier gir mye.

Trening tidlig på dagen kan gi bedre søvnkvalitet

Fryktelig mange personer har søvnproblemer i Norge. Forskning viser derimot at en kjapp treningsøkt tidlig på dagen kan forbedre søvnkvaliteten og "resette" en dårlig døgnrytme. Trening tdilig på dagen øker produksjonen av søvnhormonet når leggetid nærmer seg.

Hverdagsmosjonen er ditt hemmelige våpen

Hvor mange timer beveger du deg i forhold til hvor mange du sitter på rumpa? Ja, det er lov til å slappe av, men kroppen er til for å brukes. 1 time mindre sittestilling hver dag gjør underverker for formen.

Legg frem treningstøyet

Dette kan redde treningsøkten. Legg frem alt du trenger til treningsøkten slik at du ikke må stresse med dette rett før du skal ut døra.

Ønsker deg en nydelig solsnudag (:

Nå blir dagene bare lengre og lengre!

<3 grete-linn

#vintermørket #trening #hverdagsmosjon #livsstil

21 views0 comments

Recent Posts

See All