3 enkle grep for et helseløft!


Først og fremst; riktig god mandag! Jeg håper du koser deg i førjulstiden, med kakebaking og alt som hører til. Jeg får mange henvendelser av personer som ønsker veiledning til sin livsstilsendring. Det er ikke alltid bare bare og skulle snu om på godt etablerte vaner, og samtidig vite hva som er viktigst å ta tak i. Her er 3 enkle grep for å forbedre kostholdet ditt betraktelig. Husk bare; et steg av gangen.

Synes du at en livsstilsendring høres altfor anstrengende og komplisert ut? Du er ikke alene. Mange vet ikke hvor de burde starte, hva de burde spise eller ikke spise, og hvor mye de burde trene. Livsstilsendringen blir plutselig mye mer komplisert enn det egentlig er. Disse 3 enkle grepene gjør underverker for blodsukkeret ditt, næringsinntaket og energiinntaket. Dette er ikke vanskelige grep, men helt overkommelige og ukompliserte!

Grep #1: Nøtter: Du har kanskje lest at personer som spiser nøtter, generelt sett er slankere? Nøtter inneholder mye fett, og da i form av enumetted og flerumetted fett. Faktisk består nøtter av alt fra 45-75% fett! Du tenker kanskje "hjelp", spiser jeg nøtter legger jeg på meg. Dette stemmer som oftest ikke. Fettet i nøtter har vist seg å virke positivt på blant annet blodårefunksjon, hjernen og blodsukkernivåer. Diabetekere anbefales f.eks. å spise en liten neve nøtter hver dag. Det er enda bedre hvis du varierer type nøtter du spiser. Mitt tips er å kjøpe ulike typer, blande dem og oppbevare i et stort glass med lokk. Nøtter inneholder i tillegg til fett, proteiner og fiber. Dette øker metthetsfølelsen, og det er kanskje derfor personer som spiser nøtter, generelt sett er slankere. De holder blodsukkeret mer stabilt og du unngår å "overspise".

Grep #2: Grønnsaker: 5 om dagen-kampanjen har fortsatt ikke nådd helt inn til folket. Et stikkord her er tilgjengelighet. Du bruker mest sannsynlig ikke nok tid i grønnsaksavdelingen på butikken. Skal du klare å spise 5 om dagen, må du også ha det tilgjengelig hjemme. Sett frem skåler med frukt og grønnsaker og ha alltid med deg enten en frukt, eller en grønnsak, som snacks. Du vil etter hvert merke at du holder deg mett lengre, du hiver deg ikke over kjekspakken eller løper til ferske bakevarer-disken i butikken. Planlegg hvordan du skal få til 5 om dagen, handle inn og nyt alle regnbuens farger av vitaminer, mineraler og antioksidanter.

Grep #3: Fra hvitt til fullkorn: Denne er veldig enkel, og veldig effektiv! Unngå hveteboller, vafler laget på hvetemel, loff/hvitt brød, hvit pasta og ris - til hverdags. Bytt til fullkornsprdukter av både brød, pasta og ris. Husk: karbohydrater og korn er ikke farlig. Dette er det veldig mye informasjon på enkelte blogger om om dagen, og gluten, kornprodukter og karbohydrater blir nærmest sett på som smågodt. Dette er langt fra sannheten, og du kan fint spise brød uten å bli verken syk eller i dårlig form av det(forutsier at du ikke har allergier).

Den gode vaffelplaten kan lett gjøres mer magevenlig og hverdagsvenlig ved å lage dem på havremel, cottage cheese, raspet gulrot o.l. Denne oppskriften på gulrotvafler er snadder! Blodsukkerstigningen blir lavere og du holder deg mett lengre.

Disse 3 grepene er enkle grep som du kan starte med. Nordmenns kosthold inneholder generelt for lite grønnsaker - derfor er det en god ide å starte i grønnsaksdisken. Bytt ut hveteboller med epler, og sørg for at halve tallerkenen din, eller minst 1/3 består av noe fra grønnsaksdisken. Synes du det er vanskelig? Ta gjerne kotakt med meg for veiledning :-)

Forresten! Har du fått med deg at Juletrim2016 nå er klart? Det består av 7 HIT-økter, alle øktene er illustrert og beskrevet og du får tilgang på medlemssidene mine. Juletrimpakken koster kroner 297,- og du sender meg bare en mld dersom du er interessert :)

#enklegrep #helsegrep #5omdagen #helse #juletrim2016 #juletrim

20 views0 comments

Recent Posts

See All