Tips til hverdagsdessert: Persimonn


God tirsdag dere!

Akkurat nå er, som noen av dere kanskje har lagt merke til, persimonn, i sesong. Perismonn er en eksotisk frukt, den har en gyllen oransje-farge og smaker veldig søtt! Derfor er den et godt valg i hverdagen, spesielt på de dagene der du er ekstra søtsugen, men ikke helt vil tillate deg selv til å gå løs på snickersen.

Persimonn kalles noen ganger sharon på norsk, og kaki i mange innvandrerbutikker. Her kalles den noe helt annet, som jeg ikke kommer på akkurat nå. Jeg ble nemlig møtt av et persimonntårn på carrefour her om dagen, og plukket med meg en god del.

I denne søte frukten finner du mange vitaminer og mineraler. Særlig er persimonn rik på kalium, vitamin A(betakaroten) og vitamin C. I tillegg finner vi en god del fiber i frukten. Del den opp i båter eller skiver og nyt. Det som jeg kan "advare" deg mot derimot, er å spise persimonn som ikke er helt moden. Det vil si en persimonn som enda er litt hard. Velg de som er blitt helt myk, nesten som en vannballong. Da er nemlig et plantestoff som heter tanniner brutt betydelig ned, og det blir da bedre for magen og fordøyelsen.

Dessuten kan jo denne søte frukten være 1 av 5 om dagen? Et friskt alternativ i vintermørket.

Vi hører ofte at vi må for all del passe på å spise nok proteiner til et hvert måltid. Ordet proteiner er nesten blitt synonymt med muskler. Likevel, undersøkelser viser gang på gang at vi har ingen problemer med å få i oss nok proteiner. Det er derimot frukt og grøntinntaket det skorter en god del på. Og da går vi glipp av en god del viktige vitaminer, antioksidanter, mineraler og fiber. Det er ikke bare proteiner som øker metthetsfølelsen - fiberet fra grønnsaker og frukt spiller også en viktig rolle i å holde deg mett litt lengre.

Ha en fin dag du! <3 grete-linn

#5omdagen #frukt #persimonn

13 views0 comments

Recent Posts

See All