7 tips til å bli en morgenløper


(på en av løpeturene mine siden jeg kom hit ned)

God mandag dere!

Jeg vet ikke med deg, men jeg er av den typen som nærmest har tvangstanker til hvordan jeg starter uken. Derfor legger jeg inn ekstra innsats på mandager, og sørger for at den er slik jeg vil ha den.

I dag startet derfor chris og jeg dagen med en kaffe på stranda her nede, før han dro på jobb og jeg løp hjem igjen, ca 7 km. Denne løpeturen har så utrolig mye å si for hvordan resten av dagen blir. Jeg er alltid 10 ganger mer produktiv om morgenen og en løpetur “resetter” hjernen og gjør meg klar til å ta fatt på denne ukas arbeidsoppgaver.

Har du lyst til å bli en morgenløper?

Du har kanskje klart å komme deg opp et par ganger, kjent på godfølelsen etterpå og hvordan arbeidsdagen på en måte fløt avgårde. Men så har morgenturene blitt lagt på hylla.

Hva er fordelene?

Når du faktisk klarer å komme deg opp og ut i den friske luften, så våkner du skikkelig. Både kropp og sinn, rett og slett. I tillegg så vil denne løpeturen gjøre at du starter dagen med en utførelse! Det gir rett og slett mestringsfølelse det.

Og tro meg, jeg vet veldig godt hvor fristende det er å trykke på snooze-knappen og slumre 5-10 minutter ekstra…som ofte blir til 45 minutter.

Her er mine 7 tips tip hvordan komme inn i rutinen igjen:

#1 Få nok søvn: Pass på at du legger deg i tide, slik at du får sovet 7-8 timer. Prioriterer du å sitte oppe lenge, blir det pyton å stå opp enda tidligere. Dessuten, søvn er den beste restitusjon, og jeg garanterer at du trenger det.

#2 Legg frem klærne kvelden før: Gulltips! Ingen har lyst til å fomle rundt i halvsøvne, letende etter sportsundertøyet eller sokker. Legg frem alt du trenger til løpeturen og sjekk gjerne værmeldingen for neste dag. Noen sover til og med i sports-bhen har jeg lest, men der går grensen for meg.

#3 Varm opp: Kjør noen enkle tøy og bøy-øvelser før du løper ut døra, eller på terassen. Hofteåpnere, armer og fremside lår.

#4 Løp med en venn: Fordi som du vet, en avtale med deg selv er lett å bryte, mens en avtale med en venn må du faktisk stå til ansvar for. Dessuten er det veldig effektiv sosial tid sammen.

#5 Ta dette gradvis: Det skjer ikke over natta at du bestemmer deg for, og klarer, å stå opp før hanen galer for en rask trimtur. Start med f.eks 3 ganger i uken, og når du klarer dette kan du øke.

#6 Vent på motivasjonen: Jeg skal ikke lyve for deg, det er mange ganger dødstungt de første 10-15 minuttene. Ikke gi opp, fordi motivasjonen kommer etter de første seige minuttene.

#7 Bli venn med det ubehagelige: Å stå opp grytidlig for å løpe, er litt som å rive av et plaster; det gjør vondt der og da, men så går den smerten veldig fort over.

(avokado-toast in the making)

Tada! Håper du ble litt inspirert?

<3 Gretelinn

#mandag #motivasjon #løpeturer #earlybird

25 views0 comments

Recent Posts

See All