top of page

5 feil du gjør når du vil endre livsstil


Hei! Håper torsdagen din blir fin!

De menneskene som jeg er så heldig å få hjelpe, kommer ofte til meg med et ønske om vektnedgang. De har gått på vekta og liker ikke tallet de ser, og vil ned. Det handler så klart egentlig ikke om vekta, men mer om livsstil. Et ønske om å endre på enkelte (u)vaner og levemåter. Ikke veldig radikalt, ikke veldig dramatisk, men med små steg i riktig retning hele tiden.

Du er kanskje en av dem som har prøvd lenge på egen hånd, og det har gått både fremover og tilbake. 2 steg frem, 3 steg tilbake. De tilbakestegene du opplever, er du ikke alene om. Veldig mange gjør de samme "feilene", som bare gjør prosessen livsstilsendring enda lengre.

Her er 5 av dem som jeg oftest ser:

#1 Du spiser for lite

Hvis du trener og forbrenner ca 2500 kalorier og du bare inntar halvparten per dag, tvinger du kroppen til å lagre fett. Forbrenningen bremses også(kroppen trenger meg energi for å fungere optimalt) og det blir mye vanskeligere for deg å få utbytte av treningen.

Løsning: Fyll tallerkenen med mat som er bra for deg! Fullkorn, nøtter, avokado, frukt, bær, gode proteinkilder som fisk, kjøtt, kylling, og ubegrenset av grønne blader og grønnsaker. Energinivået vil øke og sannsynligheten for at du ender opp med noe ferdigmat reduseres.

#2 Du trener bare kardio

Kardioøkter/utholdenhet brenner kalorier og hører til en aktiv hverdag, men trener du kun kardioøkter, "bygger" du ikke muskler. Mange, særlig damer, har den oppfatningen at timevis på mølla vil til slutt gjøre dem slanke. Du må for all del ikke glemme at mer muskler betyr høyere forbrenning.

Løsning: Du kan fortsatt gjøre kardio, men legg inn et par styrkeøkter ila uken. Fokuser på store muskelgrupper og kjør knebøy, benkpress, pullups, armhevinger, roing, utfall. Husk på at du forbrenner mange kalorier i etterkant av styrkeøktene.

#3 Du tror livsstilsendringen er en diett

Hvis du tror at den nye livsstilen og kostholdsforbedringene er en diett, er sannsynligheten for at du ramler av, høyere.

Løsning: Du må se livsstilsendringen for det den er, en varig endring. En diett har en utløpsdato, som ofte gjør at du lurer på hva du skal gjøre etter dietten er ferdig? Ordet diett burde vært forbudt. Gå heller for langsiktige mål og endringer som du kan, og ønsker å leve med.

#4 Du har ingen støttespillere rundt deg

Uten noen rundt deg til å backe deg opp, blir veien mye tyngre. Det er viktig å ha familie og venner med på laget slik at de respekterer deg når du velger å stå over den daglige desserten.

Løsning: Snakk med familien din og be om forståelse. Meld deg inn i ulike forum der likesinnede diskuterer felles utfordringer.

#5 Du er ikke konsistent

En vellykket vektnedgang og livsstilsendring krever at du over lengre tid opprettholder gode trenings- og kostholdsrutiner.

Løsning: Fortsett med de gode rutinene og unngå tankemønster som sier at "jeg har vært flink i 3 uker, så nå fortjener jeg 1 koseuke". Kontinuitet er nøkkelen. Alle grep i riktig renting dytter deg fremover. Husk på det.

PS: Du får 25% rabatt på GetLean ut denne uken!

For spørmsål angående livsstilsendring, send meg epost på: gretelinn@purehealthadvisors.com

#livsstilsendring #typiskefeil #kontinuitet #styrketrening #forbrenning

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page