Derfor er vekten et dårlig mål på hvor "fit" du er


Det er helt sikkert ikke veldig lenge siden du så en overskrift som hadde ordet "vekt" i seg. "Gå ned 2 kilo i uka", "Ras ned i vekt med denne detox-kuren", osv osv. Tabloide overskrifter som dette er ofte det som du som ønsker å bli i bedre form, først ser og leser. God helse fokuseres altfor ofte på hva du veier. Man kan bli tullete av mindre.

Hva om jeg fortalte deg at vekten faktisk lyver ganske ofte?

Du tar kanskje steget opp på vekten en gang i uken for å se om du har hatt fremgang denne uken?

Og videre blir du, som mange andre, like skuffet hver gang pila ikke peker nedover, men heller 1 kilo opp. Men betyr dette at du har gjort det dårlig på trening, på kjøkkenet eller at du har dårlig viljestyrke?

Nei.

Kroppen vår er jo ganske så fantastisk. Vi går litt opp og ned i vekt avhengig av hvor mye vann vi har drukket, hvilken type mat vi har spist i det siste, om vi menstruerer(damer), om vi er stresset, hvordan vi trener, og mange andre faktorer. Muskler veier som du nok vet, dobbelt så mye som fett(!), og tar også mindre plass. Det betyr at en person på 50kg kan visuelt se større ut enn en person på 60kg, avhengig av muskelmasse.

Jeg mener det finnes mye bedre måter å finne ut om det du gjør fungerer!

3 bedre måter å måle fremgang på:

1. Finn frem målebåndet. Mål deg selv rundt midjen(2cm over navlen), rundt hoftene, og rundt låret. Noter tallene du finner. Etter nye 3 uker måler du disse tre stedene på nytt.

2. Buksetesten. Sitter buksa litt løsere, eller er det vanskeligere å få den over rumpa?

3. Og sist, men ikke minst: Test deg selv på treningssenteret. Dersom du har trent en stund på 3km løp, sett av en kveld og testløp distansen, så raskt du klarer. Sammenlign resultatet og juster deretter.

Vekten er ikke med i noen av disse punktene. La vekten være det den er og fokuser heller på fysisk aktivitet og å få i deg mat som gir deg et godt treningsgrunnlag.

Fikk du med deg at GetLean er på 25% rabatt ut uken? Det betyr at du betaler 375 kroner mindre enn original pris. En ekstremt nyttig, om jeg må si det selv, måte å komme inn i gode trenings- og kostholdsrutiner. Fokuset er uten tvil: treningsglede og matglede! Mine 2 favorittord for tiden (:

for spørsmål, ta gjerne kontakt på epost (: Jeg gleder meg til å høre fra deg (:

gretelinn@purehealthadvisors.com

klem, grete-linn <3

#getlean25 #getlean #treningsvaner #treningsglede #matglede #vektkontroll #kroppsvekttrening

11 views0 comments

Recent Posts

See All