top of page

Farsdag og ny løpeøkt


Gratulerer med farsdagen alle pappaer! Spesielt til min egen pappa <3

Søndager bruker jeg til å planlegge uken som kommer, både når det gjelder jobb og "fritid". Jeg styrer min egen arbeidsdag, og det er ikke bare bare. Jeg må virkelig konsentrere med og ha en plan for dagen. Ellers blir det bare facebook og skam og annet tull på nettet. Noe jeg skal gjøre mer av neste uke, er løping. ikke kjempelange turer, men løpeturer med mer futt i! Jeg har en stund nå småløpt i samme tempo, og kjenner det er på tide å få litt mer fart inn i programmet.

Det blir ofte slik at du løper i samme fart og samme distanse over lengre tid. Det kan være helt ok det også, men dersom du ønsker å løpe raskere, må du også innom andre intensitetssoner og andre type økter. Du må rett og slett gi mer gass. Husk på at variasjon må til for å forebygge og unngå løpeskader. Varierer du løpeturene dine, synker også sannsynligheten for at det blir for mye ensidig belastning.

Uansett om du er i startfasen av din "løpekarriere", eller kommet godt på vei, denne økta passer for alle og enhver og er annerledes og variert. Du kan løpe på mølla eller utendørs.

Økta heter "Girskifteren" og er en morsom økt for deg som vil ha mer fart:

Girskifteren

(veksler mellom lett, middels og rask innsats)

Utførelse:

  1. Begynn med å gå raskt i 3-5 minutter. Gå deretter over til lett jogg i 3 minutter. Lett jogg er "snakke-tempo" og en hastighet du kan holde over lengre tid.

  2. Øk farten til middels innsats i 1 minuttt. Middels innsats betyr en fart der du kun kan snakke i korte setninger.

  3. Nå øker du farten til rask, og holder denne farten i 30 sekunder. Rask betyr her at du kan svare på et spørsmål med kanskje et eller to ord, og du tenker at denne farten vil jeg ikke løpe med veldig lenge.

  4. Repeter dette 4-5 ganger før du jogger rolig ned.

Hvorfor: Girskifteren får opp hjertefrekvensen og rekruterer flere muskelfibre enn du vanligvis gjør. Økten hindrer deg i å falle inn i samme tempo hver gang, og utfordrer akselerasjonen og hjertemuskelen ytterligere. Du blir mer bevisst hvordan ulike løpshastigheter føles og kan slik få flere fordeler ut av løpeøktene dine.

Ha en nydelig søndag (:

klem, grete-linn <3

#løpeøkt #intervall #girskifteren #søndag #farsdag #fridag

14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page