Temauke Grønnsaker: Auberginepizza


God lørdag (: Her pøser det ned non-stop, og lørdagen blir nok tilbrakt mest innendørs, med mindre det roer seg litt da. Vi er jo tross alt vanntett.

Denne oppskriften vil jeg dele med deg rett og slett fordi dette er enda en lur måte å få i seg mer grønnsaker på, og kanskje er aubergine noe du vanligvis ikke spiser?

Først litt om aubergine:

Aubergine er en grønnsak som brukes mye i ratatouille og klassikeren mousakka. Auberginekjøttet er svampaktig og trekker derfor til seg mye smak fra andre ingredienser. Grønnsaken kan erstatte kjøtt i mange retter, og kan bakes, grilles, kokes, moses og stekes. Den må spises tilberedt og ikke rå.

Aubergine inneholder mye fiber, litt protein og veldig lite karbohydrater. Vi finner også mye antioksidanter i aubergine. Det blå-lilla skallet inneholder antioksidanten nasunin, som er beslektet med blåfargen vi finner i blåbær. Disse er faktisk bevist å beskytte mot harskning i fettmembranene i cellene våre. Kanskje vi burde spise mer av aubergine rett og slett?

Oppskrift på auberginepizza:

(1 person)

1 middels stor aubergine

pesto

skinke

ost

paprika

ananas

krydder

Sett ovnen på 200 grader. Skjær auberginen i 1 cm tykke skiver. Legg dem utover et stekebrett. Smør et tynt lag med pesto på skivene. Legg på skinke, paprika og ananas. Topp med osteskiver eller revet ost, og det krydderet du liker best. Jeg brukte timian og litt pepper. Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter.

Kan selvsagt nytes på hvilken som helst dag, kanskje da du har ekstra lyst på pizza?

God helg videre (:

Grete-Linn <3

#aubergine #grønnsaker #fiberinntak #pizza

10 views0 comments

Recent Posts

See All