top of page

Middagstips: Laksewrap med Søtpotetfries


Hei! Temauke Grønnsaker fortsetter med et smakfullt middagstips (:

Fullkornstortilla eller hjemmelagde tortillas, fylt med masse herlig! Dette er en super måte å få i seg både fet fisk og grønnsaker på. Middagen er rask å lage, den er fargerik og næringsrik.

Vi bor på høye breddegrader, og er absolutt mye mer avhengig av kosten for å få i oss tilstrekkelig vitamin D. På sørligere breddegrader er som oftest solen den viktigste kilden til solskinnsvitaminet. Her i Norge er anbefalt inntakt av vitamin D 10 mikrogram for voksne mennesker, og 20 mikrogram for eldre. Gjennomsnitlig inntak for kvinner i norge var i 2014 4,9 mikrogram, og litt høyere for menn. Videre tar kun 45% av befolkningen vitamin D-tilskudd, slik som for eksempel tran. Tran er anbefalt i alle måneder med r i seg, husk det ;-)

Oppskrift på søtpotetfries:

(2 porsjoner)

1 stor søtpotet 0.5 ts Maizenna maisstivelse 1 ss olivenolje salt pepper urter, som timian eller oregano

Sett ovnen på varmluft, 200 grader.

1. Skrell og kutt poteten i staver, ca 1 cm tykke. Her gjorde jeg en feil og skjærte de for tynne. 1 cm er derfor fint. Legg de i en bolle med kaldt vann, og la stå i 15 minutter.

2. Hell av vannet og tørk potetstavene i et kjøkkenhåndkle.

3. Legg dem i en plastpose sammen med 1 ts maizenna og rist godt. Ha så i 1 ss olivenolje og krydderet du foretrekker. Rist godt igjen.

4. Legg stavene utover et bakepapirkledd stekebrett.

5. Stekes først i 15 minutter, deretter tar du de ut og snur dem. Så steker du dem i 10 minutter. Til slutt setter du ovnsdøra på gløtt i ca 5-10 minutter, for at de skal bli ekstra sprø. Følg med friesene etter hvert, noen ovner er litt sterkere enn andre og da kan ting svies raskere (:

Spises med en gang! Ekstra godt med litt maldon salt oppå, nam nam.

Laksewrapen:

Ovnsbakt laksefillet, så mye som du trenger

de grønnsakene du liker, skjært i biter

pesto

litt rømme

fullkornswrap

Smaker nydelig sammen; prøv da vel! Du får i deg vitamin D, omega-3, vitaminer, mineraler, sunt fett og antioksidanter. Et fullverdig måltid.

#laks #grønnsaker #fiberinntak #vektnedgang

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page