top of page

NÆRINGSRIK MIDDAG: Fiskekaker med ovnsbakte grønnsaker og søtpotetmos


Hei! Synes du det er vanskelig å finne ut hva du skal lage til middag? Du ønsker kanskje noe som er raskt og lage, men samtidig næringsrikt? Det finnes næringsrik mat som også er fast food, tro meg. Jeg bruker sjelden veldig lang tid på å lage middager, noe som er fordi jeg er utålmodig, men også fordi jeg liker å planlegge.

Denne middagen lager jeg ofte. Fisk med masse ovnsbakte grønnsaker og søtpotetmos. Du bare kutter opp de grønnsakene du har, legger i en ildfast form med litt olje og krydder og ovnsbaker dette ca 30 minutter. Søtpoteten skreller du og kutter i mindre biter, lar det koke til mørt og moser deretter med stavmikser. Jeg blander alltid i 1-2 ss ekte smør for enda bedre smak. Dessuten tar du opp mer av de fettløselige vitaminene når du spiser litt fett til.

Når du skal velge fiskekaker, gå for den typen som har høyest fiskeinnhold, minst 80%. Lofoten grove fiskekarbonader har 80% innhold av fisk, og har også lave verdier av salt. Fiskemannen grov fiskeburger er et annet godt alternativ. Eller du kan lage fiskekakene selv?

Til 3 personer:

6-8 fiskekarbonader

4 beter(ulike farger)

1 sellerirot

2 gulrøtter

1 rødløk

2 ss olivenolje

salt og pepper

2 store søtpoteter, kokt og most

2 ss ekte smør

litt salt og pepper

Fiskekarbonadene legger du inn sammen med grønnsakene siste 15 minutter, slik at de blir gjennomvarme.

Grønnsakene stekes i ovnen i ca 30 minutter, på 180 grader.

Ha en super dag!

Følg meg gjerne på instagram @ purehealthadvisor

Facebook @ pure health advisor

#middag #fiskekaker #sunnfastfood

72 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page