top of page

Oppskrift: SøtpotetBrownie


Ny uke! Hva står på planen din denne uken? Ser den travel ut? Da anbefaler jeg deg å planlegge måltidene dine, spesielt middager og lunsjer. Gjør du det, vil blodsukkeret ditt behandle deg bedre, du unngår sjokoladesmellene og hvetebollesmellene, og magen blir lykkeligere. Dessuten får du bedre tid til å gjøre andre ting (:

Har du prøvd søtpotet? Svaret er nok ja, men jeg tipper at du ikke har smakt søtpotet-brownies enda. Denne oppskriften fant jeg på lindastuhaug.no. Brownien er nesten mer som en kofektkake, da den blir nokså fudgy-aktig og ikke særlig tykk. Godt smaker den i alle fall (:

Oppskrift på brownie med søtpotet:

250 g søtpotet, kokt og most 1 egg 1/2 dl havremel, mandelmel eller det melet du har 1/2 dl kakaopulver 4 ss sukringold 35 g kokosolje eller smør, smelta

25 gram mørk sjokolade litt salt

litt vann

Bland alle ingrediensene utenom sjokoladen og hell over i en 21 cm springform, eller tilsvarende liten langpanne. Jeg brukte stavmikser. Hakk opp sjokoladen i litt mindre biter og stikk ned i brownierøra.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20 minutter. Følg med mot slutten av steketiden slik at kaken ikke blir tørr. Den skal nemlig være litt bløt inni når den er ferdig.

Spis den som den er eller server med f.eks jordbær, vaniljeis/kesam, varme bær el. Nytes!

God mandag til deg!

#søtpotet #brownie

76 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page