top of page

For hvem liker vel ikke Snickers: Linda Stuhaugs enkle Snickerskake!


I dag tidlig våknet jeg til rimlagte jorder og -2 grader! Det er stemningsfylt med snølagte fjelltopper, knallblå himmel og sol. Selv om jeg ikke er helt komfortabel med kulden, går det helt greit enn så lenge. Og i dag har jeg planlagt en lengre tur oppi marka, med podcast på øret. Sjekk gjerne ut foodforfitness, en podcast om både trening og kosthold.

Høsten er jo en tid for varmende supper og fårikål, men også til å lage noe ekstra godt som man kan kose seg med til kaffen. Jeg bladde gjennom Linda Stuhaugs oppskrifter igår, og så denne enkle snickerskaken/konfekten og tenkte at den passet perfekt i dag. Nyt et par biter til ettermiddagskaffen, eller gjør som meg, ta et par biter etter frokost. Litt sånn dessert-etter-frokost-kake ;-)

Finn frem:

Oppskrift på Snickersbunnen: 180 g salte peanøtter, 80 g havregryn 7 myke dadler (140 g uten stein) 2 ss sukrin gold, eller honning

3 ss vann

Oppskrift på Topping:

2 dl vikingmelk/fløte 4 ss sukrin gold, eller annen søtning om du vil 12 g smør 25 g mørk sjokolade, 70% En neve peanøtter

Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor/blender og kjør til massen er klebrig. Dette tar litt tid fordi du må vente til peanøttene slipper fettet for at massen klebrer seg.

Fordel massen utover en bakepapirkledd form, 20x30 cm. Sett i fryseren.

Bland vikingmelken, sukrin og smør i en bolle og sett i mikroen i ca 5 minutter. Ta bollen ut og rør rundt, før du setter den inn igjen til massen tykner og blir karamellaktig. Du kan også varme massen i en kjele på plata, men vær oppmerksom på at dette tar en del lengre tid.

Når massen har tyknet tar du den av varmen og har oppi sjokoladen. Rør rundt til den er helt smeltet. Ha så oppi 1 neve peanøtter.

Hent bunnen ut av fryseren og fordel sjokolade-karamell-toppingen jevnt over snickersbunnen.

Sett den tilbake i fryseren. Etter 1-2 timer er kaken spiseklar.

Oppbevar kaken i fryseren, da konsistensen blir best slik. La bitene "tine" et par minutter før servering.

Snadder!

#snickerskake #dessert #kaffekos #høst

38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page