Slik Beholder du de Gode Vanene - Også på Reise


Ny uke og ny måned (: En riktig god mandag (:

Er du mye på reisefot? Du legger kanskje alle gode matvaner og treningsrutiner igjen hjemme når du reiser, men det trenger ikke nødvendigvis være slik. Det er mange taktikker du kan bruke for å holde deg til gode vaner, selv om du ikke er på ditt eget kjøkken. Og er du en som er mye hjemmefra i din hverdag, vil det også være hensiktsmessig å beholde de gode vanene på reise også. Dessuten, kontinuitet er en nøkkelfaktor når du ønsker å se resultater av innsatsen du legger inn i treningen.

Det er særlig enkelte utfordringer du møter på, og her tar jeg for meg de vanligste av dem. Du kjenner deg kanskje igjen i noen av dem?

1) Frokostbuffeten

Alle elsker buffet og vi klarer som regel ikke stoppe etter første porsjon. Ja, det er herlig med buffet, og du vil alltid ha lyst på absolutt alt. Mitt beste tips er likevel å starte dagen med et godt sammensatt måltid. Unngå hvetebaksten, de søte pannekakene og croissantene. Velg heller en mettende omelett, en grønn salat, skinke, ost og den groveste typen brød.

2) Hvordan få trent uten treningssenter?

Manglende treningssenter på hotellet er ingen unnskyldning til ikke å få trent! Sett av 20 minutter og svett deg gjennom for eksempel denne økten. Eller, finn en motbakke utendørs i nærheten og kjør 10-15 intervalldrag. HIIT-økter er utrolig effektive og tidsbesparende, og du får trent hele kroppen. Sørg for å få gjort unna treningen tidlig på dagen, da det ofte blir prioritert bort senere på dagen. En kjapp treningsøkt er helt essensielt dersom du ønsker å kose deg litt ekstra på "ferie", men er også supert for å bli kvitt jet lag.

3) De andre måltidene

Ja, det er en utfordring å prøve og spise det du vanligvis spiser hjemme. Du har mest sannsynlig ikke et kjøkken på hotellrommet, og får derfor ikke lagd noe mat selv. Likevel, det finnes nesten alltid et sunnere alternativ på menyen. Velg rent kjøtt eller fisk, og spør om å få ekstra salat i stede for chips eller hvit ris.

4) Drikke

Mange koser seg ekstra på alkoholfronten når de er på ferie, eller etter en lang dag med møter. Alkohol og brus er en flott måte å gå fort opp i vekt på. Høyt sukkerinnhold i drinker, brus, og alkohol på toppen øker den totale energimengden raskt. Hold deg til vann så mye du kan og drikk uansett 1 glass vann for hver alkoholenhet du inntar. Sørg også for å få i deg godt med væske på lengre flyturer.

PS: Merk bare at dersom du sjelden er ute og reiser, vil ikke 7 dager ha veldig mye å si for resten av året, og det er lov å kose seg skikkelig når man først reiser bort fra mas og tjas. Dette er for deg som reiser mye i forhold til jobb eller generelt og som sliter med de ovenfornevnte utfordringene ;-)

#matvaner #treningsvaner #kontinuitet #progresjon

13 views0 comments

Recent Posts

See All