Svett deg gjennom 20 minutter - HIT-økt til deg!


HIT er en effektiv treningsform som kun krever et lite areal, og heller ikke noe annet utstyr enn din egen kropp. Jeg kjører alltid en eller annen form for HIT-økt om jeg har dårlig tid, eller er på et hotell uten det beste treningsrommet, eller når dørstokkmila er litt for lang. Du trenger ikke forlate huset for å gjøre denne (;

En treningsøkt med "bare" kroppsvekt er likevel fullverdig som en komplett treningsøkt. Øvelsene kan lett justeres ved at du f.eks teller hvor mange knebøy du klarer på de 30 sekundene du jobber, eller at du gjør øvelsen vanskeligere, f.eks går dypere i knebøy eller tar armhevinger på tærne, i stede for på knærne. HIT-økter gir høy puls og får virkelig hjertet til å pumpe! Det er slitsomt, du blir svett og andpusten. Når du gjør øvelsene, fokuser først og fremst på at teknikken er riktig. Husk også på å være varm og god i kroppen før du starter med 100% innsats.

Økten er lagt opp slik:

Jobb 30 sekunder på hver øvelse

Hvil 20 sekunder mellom hver øvelse

Gjenta hele programmet 3-5 ganger (;

Tirsdags-HIT:

1) Høye Kneløft:

Løp på stedet, med høye kneløft. Pendle med armene og hold ryggen rett.

2) Jumping Lunges/Hoppende Utfall:

Hopp ut i utfall, annenhvert ben. Hold overkroppen oppreist og "løp" med armene også, det hjelper på balansen. Blir det for tungt går du over til utfall uten hopp.

3) Benhev:

Ligg på ryggen med bena strake rett opp. Senk begge bena samtidig så langt du klarer, før du eksplosivt hever de til de peker rett opp.

4) Power Squat:

Hopp ned i knebøy, bred fotstilling og armer foran kroppen. Hopp eksplosivt opp og gjenta.

Lykke til og ha en flott uke (:

#TRENINGSPROGRAM #treningsglede #bevegelse #teknikk #kroppsvekttrening #effektivtrening

65 views0 comments

Recent Posts

See All