top of page

Mye Trening Og Ingen Resultater?


Follow my blog on Bloglovin​

Trener du flere ganger i uken uten å se resultater?

Mange personer løfter og løper og svetter mange timer hver uke - uten å se eller kjenne på noe særlige resultater. Dersom du selv bruker flere timer på trening hver uke, ville det ikke da vært bedre om du også fikk en avkastning på alt arbeidet? Trening har mange helsefordeler, også selv om du ikke alltid ser de fysiske endringene. Du får bedre blodsukkerkontroll, blodtrykket normaliserer seg, blodsirkulasjonen øker, humøret bedres og immunforsvaret styrkes. For å nevne noen.

Så hvorfor klarer du ikke å forbedre tiden på 10km? Eller løfte tyngre i markløft? Eller øke antall armhevinger?

1. Du har ingen plan

Dette er nok den viktigste årsaken til at de fleste ikke ser resultater av treningen. Hvis du trener mye "tilfeldig" uten en skikkelig plan på hvilke øvelser, hvor mange repetisjoner, serier eller belastning, blir det vanskelig å både måle og se fremgang.

Skriv ned hva som er hovedmålet ditt, hvorfor, hva du liker å trene og hvor mange timer i uken du har til rådighet til trening. Deretter lages planen.

2. Du spiser for lite

Ja, faktisk. Mange av kundene mine synes dette er veldig rart. Jeg spiser for lite? For at du skal kunne bygge muskelmasse, ha energi til trening og til å bruke kroppen mer i hverdagen, må du ha nok mat. Og riktig mat så klart. 3 stikkord er: Proteinrikt, fiberrikt og hjemmelaget.

Spiser du for lite går forbrenningen din ned, og du får ikke samme driven på øktene dine.

3. Treningen er lite variert

Forskning viser at variasjon i treningen gir raskere resultater. Trener du identisk uke etter uke, vil progresjonen naturligvis utebli. Endring krever endring. Varier belastning, oppsett, antall repetisjoner og serier. Prøv også noe nytt iblant - gå på en yogatime, prøv kickboxing eller svøm noen lengder i bassenget. Kroppen har godt av variasjon og i tillegg er det sunt å trene kroppens allsidighet. En allsidig trent kropp får færre skader og er mer tilpasningsdyktig.

Og sist, men ikke minst: Tester du deg selv?

Hvis du ikke måler resultatene dine, vil du heller aldri vite om det du gjør er riktig.

Mitt tips er å føre treningsdagbok. Skriv ned hovedmål for økten, innhold og resultat.

Ha også testuker med jevne mellomrom, enten det er løpstester dersom du trener til et løp, eller styrketester dersom det å løft tyngre er målet ditt.

Dessuten dere: Husk at nok søvn og hvile også er helt essensielt for progresjon (:


5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page