Hjemmelagde Fiskepinner: Få i barna mer Fisk!


Knasende godt...

Vi kan alle bli bedre på å spise mer fisk! Fisk inneholder så utrolig mange gode vitaminer, fettsyrer og mineraler, som vi alle har nytte av for å holde oss sykdomsfrie. Det er ingen hemmelighet at mange barn ikke er særlig begeistret når det står fisk på middagsmenyen. De skyr fiskesmaken og vil helst bytte fisken med pizza. Er du som voksen, forelder eller ikke forelder, flink til å lage fiskemiddager? Hvor mange ganger i uken spiser du fisk? Og varierer du fisketypene?

Fiskepinner er superenkelt å lage selv! Dessuten vil disse hjemmelagde fiskepinnene inneholde mye mer fisk enn dem du kjøper i butikken. Og med det rette tilbehøret blir jo dette et over gjennomsnittet smakfullt måltid.

Denne oppskriften er inspirert av trinesmatblogg:

Til 4 personer trenger du:

600 g torskefillet

3 ss byggmel

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 egg

ca 100 g brødrasp

3-4 gulrøtter

1 eple

litt hodekål

1/2 pakke sukkererter, for litt ekstra knas

1/2 lime, saft og revet skall

salt og pepper

Dressing: bland majones med 2 ss sweet chilisaus(smak til), eller bruk det som du liker best.Jeg blandet rømme med chilipulver siden jeg reagerer på de aller fleste sweet chili-sausene.

Slik gjør du: lag til en skål med byggmel blandet med salt og pepper, en skål med de sammenvispede eggene, og en skål med brødrasp. Skjær torskefilletene i 15mm tykke biter, fingerlange. Bruk to gafler og dypp torskepinnene først i hvetemel, deretter i egg, og til slutt i brødraspet. Legges på et bakepapir.

Stekes deretter på middels til svak varme, til gylne på begge sider.

Rasp gulrøtter og eple på den groveste delen. Finkutt hodekålen. Vask limen og tørk med tørkepapir. Finrasp det grønne på skallet og skvis oppi limejuicen. Smak til med salt og pepper.

Serveres gjerne med nypotet, det smaker herlig (:

Her regner det forresten tollkniver, jeg er småsyk(for første gang i år) og har tilbragt dagen innendørs(for første gang i år).

Vi prates!

#fiskepinner #spismerfisk

7 views0 comments

Recent Posts

See All