top of page

Antioksidanter i Høstværet: Blåbærbombe


Er det offisielt høst 1.september her til lands eller? Jeg håper enda på litt septembervarme altså, men høsten tas imot den også, med sitt fargespill og frrrrisk luft. Jeg er enda i Norge et par-tre uker til og kommer til å få med meg litt av høsten i år :-)

Nå er vi i September og hvis dere kan tran-regelen, så sier den "ta tran/omega-3 i alle måneder som har R i seg. Og det skader ikke å ta tran hele året heller, spesielt hvis du har oppholdt deg i Bergen i sommer??? ;)

Svært få av oss spiser nok fisk og andre kilder til vitamin D- og omega 3 til å få sitt daglige behov dekket. Derfor: ta tran, så er du sikker på at du får i deg nok ;-)

Vitamin D styrker immunforsvaret, hjelper til slik at hjertet fungerer normalt, og opprettholder normal beinbygning. Omega 3 er betennelsesdempende og er fettsyrer som inngår i alle kroppens celler. Disse fettsyrene er spesielt gode å ha i cellemembranen i hjertet og blodårene.

Nå som dagene sakte, men sikkert blir mørkere, er det bare å forberede skrotten på kaldere dager. Lag deg en antioksidantsmoothie med blåbær! Stappfull av viktige stoffer for immunforsvaret ditt, vil du forebygge influensa og forkjølelser. Sørg for og også ha en fettkilde/proteinkilde i smoothien, slik at den holder litt lengre i magen. Jeg brukte kokosmelk denne gangen, men andre alternativer kan være peanøttsmør, gresk yoghurt eller avokado.

Blåbærbombe:

(til 3 personer, eller 2 store glass)

1 banan

2 dl blåbær(selvplukket, hihi)

1 ss honning

1/2 boks kokosmelk(inkludert den fete delen)

1/2 ts kanel

2 ss yoghurt naturell

Kjør alt i en blender til smooth, hell i glass og topp med litt kokos og mørk sjokolade for syns skyld (: Passer også supert som mellommåltid, før trening eller etter trening, hvis det er en stund til neste måltid (;

God helg!


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page