10 Lure Triks for å bli Sunnere på Kontoret


De fleste er nå godt i gang med jobb igjen, etter sommerferien som man ønsker aldri tok slutt. Har du en kontorjobb betyr det at du sitter mye, og generelt er inaktiv når du er på jobb. Mye sittestilling øker risikoen for blant annet overvekt og ulike krefttyper, ryggvondter og nakkeproblemer. Nå mener jeg ikke at det er livsfarlig å ha en kontorjobb, men det finnes flere nyttige endringer du kan gjøre ila din jobbhverdag, og slik øke aktivitetsnivået, samt redusere stivhet og ryggsmerter, og rett slett ha energi igjen også etter kl 5!

1. Pakk med deg sunnere snacks

Yes, denne deler jeg først nettopp fordi det er kjempeviktig! Det er lett å gi etter for en liten pose potetgull eller sjokolade, dersom du ikke har med deg noe som helst. Ha alltid et eller annet liggende på kontorpulten din, for eksempel: En miks av nøtter og mørk sjokolade, grønnkålschips, sukkererter, hjemmelagde knekkebrød med proteinrikt pålegg, gulrøtter, frukt +++

2. Lag din egen lunsj!

Det krever litt planlegging, men det er så verdt det! Både for lommeboka og helsen din (: Et triks som sparer tid på matpakkelaging, er å lage 1 ekstra porsjon middag og ta med denne som lunsj neste dag (:

3. Tilbring tid sammen med mennesker som spiser sunt.

Det er nemlig slik at hvem du henger rundt på jobben, i lunsjen, er med på å gi deg gode eller dårlige vaner.

4. Tøy og bøy hver halvtime

Reis deg opp hver halvtime - tøy ut beina og strekk deg så lang du er. Du får løst opp litt på en stiv kropp og det forbedrer konsentrasjonen.

5. Avtal "gå-møter"

Ta møtene dine på en gåtur. Samtidig som dere får diskutert nødvendige gjøremål, får du også bevege deg og kreativiteten øker ofte i frisk luft.

6. Bruk beina så ofte du kan

Ta heisen! En super måte å få litt sniktrim inn i arbeidsdagen. Dersom du har mulighet - ta sykkelen i stede for bilen eller trikken eller gå av et par stopp før din endestasjon.

7. Drikk mer vann!

Ofte når vi er sugne på noe søtt, er vi egentlig tørste. Unngå hodepine - drikk tilstrekkelig med vann utover dagen. Ha gjerne sitronbåter i vannet - det hjelper fordøyelsen.

8. Drikk mindre kaffe

Erstatt den femte eller sjette kaffekoppen med sitronvann, eller en kopp deilig te.

9. Implementer smarte pc-vaner

Pass på at stolhøyden er riktig, at armene hviler på pulten og at skuldrene er avslappet og at ryggen er rett. Det er fort gjort å synke sammen i ryggen, men prøv å skifte stilling litt oftere. Last også ned f.lux, som justerer lyset på pc-en etter tid på døgnet.

10. Avtal med deg selv når du "får lov" til å scrolle gjennom på sosiale medier, chatte eller ta en telefon.

Tiden går fort når du først klikker deg inn på facebook osv, så vær konsekvent med å skille mellom jobb og surfing på nettet.

Ha en deilig helg (: x


7 views0 comments

Recent Posts

See All