top of page

Gjør plass til Trening!


Idyll med midnattssol

Synes du det er vanskelig å finne tid og ork til trening?

Husk på: vi sitter til jobb, på jobb, og sannelig sitter vi også etter jobb. Både hode og kropp trenger avkobling fra jobben og da er fysisk aktivitet en super stressmestringsaktivitet. Tenk på den gode følelsen etterpå, Tenk på når du da sitter i godstolen, nydusjet og nytrent: Angrer du?

Dersom du, som så mange andre, har en sittestillende jobb, betyr det at mesteparten av dagen din foregår sittende på rumpa. Når vi sitter blir musklene på fremsiden av kroppen strammere. Hofteleddsbøyer og fremside lår forkortes og kjennes fort stive. Trykket på ryggvirvlene nede i korsryggen øker, og mange får etter hvert ryggsmerter. Hvis trening/fysisk aktivitet ikke prioriteres enten før, under eller etter jobb, mister du etter hvert en god del bevegelighet i ryggen - som igjen disponerer for ryggsmerter. For ikke å snakke om bakenden - den blir slapp og kan ligne noe som kalles "kontorrumpe". En trent rumpe kan forebygge ryggsmerter, da det ofte er ryggen som må kompensere for en svak rumpemuskulatur.

Har du plass til trening i timeplanen din?

Det skal ikke mye til. 10 min tv-trim hjemme på stuegulvet + 10 min deilig uttøying gjør ofte underverker både for kroppen og humøret. Kjøp deg en treningsmatte og feks treningsstrikk eller cat slide(ullsokker funker supert det også) og fyr løs. Gå til butikken. Og ikke minst: reis deg opp fra kontorstolen hver halvtime - tøy og bøy litt og ta noen knebøy før du fortsetter jobbingen. Sett gjerne på alarm på telefonen. Halvtimene går fort!

Tenker du ofte at du skulle ha trent og at du skulle ha tatt sykkelen til jobben?

Lag plass i timeplanen til trening. Gjør avtaler med en venninne om å løpe en tur eller trene sammen på treningssenteret, eller hjemme om du vil.

Det viser seg at de fleste av oss er langt flinkere til trene hvis vi avtaler å gjøre det sammen med noen andre. Det være seg PT-en din, samboer, venner osv.

Ha en super uke, og vi prates ;-)

#trening #vekttap #endorfiner #endorfinrus #planlegging #personligtrener #treningspartner #treningslogg

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page