top of page

Trening er mer enn bare Knebøy og Pullups


Mmm: dragefrukt, banan og papaya-juice!

God mandag, kjære dere! Snart vender jeg snuta mot fedrelandet igjen! Norsk sommer, og da særlig nord-norsk sommer kan jeg bare ikke gå glipp av - selv om lange, varme dager på surfebrettet er helt ok det også ;-)

Sosiale medier og trender gjør sitt for å vise hva som er i vinden å gjøre på treningssenteret. Tunge løft i knebøy, pullups, instagramvideoer som dokumenterer enhver økt. Til inspirasjon for veldig mange, men også en turnoff for en del personer som ønsker å komme i gang med treningen. Det er selvfølgelig ikke noe feil i å fremheve enkelte øvelser og treningsmetoder, og knebøy er absolutt en fantastisk effektiv øvelse, men - noen føler at skal de på treningssenteret eller trene så er det visse øvelser som "må" være inkludert i økten. Du skal ikke behøve å føle et forventningspress eller prestasjonsangst når du går inn på treningssenteret.

Trening skal være et pusterom for hode og en belønning for kroppen.

Når du blir hekta på å være i bevegelse - når du kjenner at trening blir et pusterom i hverdagen der du kan slippe taket for en stund, legge bekymringer og stress til side og la hodet få hvile - da gjør du det rette! Det skal være litt utfordrende, litt tungt, positivt og pulsen skal være høyere enn hvilepuls!

Trening er så mye mer enn å forme stumpen. Ikke heng deg opp i alt du ser på sosiale medier, men tenk heller på hvilke aktiviteter DU liker. Hva gjorde du som barn? Spilte du fotball? Gikk mye på fjelltur? Svømte? Trening er bevegelse og alt det du gjør som holder kroppen i gang, er til fordel for helsen din. Trenger du ha svettefest og komme opp i makspuls for å få en treningseffekt? Absolutt ikke! Utnytt naturen og miljøet utendørs. Trappeløping og motbakkeløping er supert i sommer når du kanskje ikke har medlemskap på treningssenteret. Stumpen løftes og kondisen forbedres raskt. Jeg håper at du finner den gode følelsen trening gir og at du kjenner hvor mye bedre kroppen fungerer når du belønner den med bevegelse :-)

#trening #bevegelse #vekttap #helse

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page