Unngå sommerkiloene: Mine 3 beste tips!


Betyr sommerferie for deg også ferie fra trening?

Den ekstra kosen i sommerferien, isen, pilsen og pølsene, og late sommerdager, blir fort til et skikkelig skippertak når august går mot slutten. Tar du ferie fra alt som heter aktivitet, i tillegg til å kose deg litt ekstra hver dag - da er det også mer sannsynlig at shortsen blir litt trangere. Trening er ferskvare, men det skal heller ikke så mye til for å holde formen i sjakk - også med ekstra is, pils og pølser.

Sommermånedene er en utmerket tid til å øke hverdagsaktiviteten! Du kan fint kose deg selvfølgelig, men for din egen skyld, prøv å balanser ut den ekstra iskremen med mer grønnsaker, eller kakestykkene med mer fullkorn. Vær litt mer obs på hva du putter i munnen.

Her deler jeg mine 3 tips til å holde sommerkiloene unna! :-)

1. Dersom du bor i byen - bytt ut månedskortet med sykkel! Yngvar Andersen hadde nå nettopp en konkurranse mellom seg selv og #ruter, der han skulle løpe distansen han vanligvis tok trikken til. Han vant alle gangene utenom 1. Det tar som oftest ikke mye lengre tid å ta beina eller sykkelen fatt! På sykkel går det jo også raskere, du får frisk luft og trim på samme tid - og du sparer penger. Vinn-vinn folkens! ;-)

2. Ta sydensightsingen som rolig morgenjogg: Skal du på ferie til varmere strøk og også pakker med deg joggeskoa, start med treningen så fort du kommer ned. Skal du være et par uker i varmen, er det lurt og også få trent litt mellom late stranddager. Stå opp før alle de andre turistene våkner opp, ta på joggeskoa og oppdag byen/landsbyen mens du samtidig får en super treningsøkt :-)

3. Balanser det usunne med mer av det sunne: Ja vi koser oss alle mye mer om sommeren, og lørdagsgodt er også mandag- tirsdag og onsdagsgodt. Blir det is annenhver dag, sørg da også for at du får i deg nok grønnsaker gjennom dagen. En frisk salat til lunsj og grillede grønnsaksspyd er supert! Her lønner 5 om dagen seg virkelig! Fiberinnholdet i grønnsaker og frukt er høyt og øker metthetsfølelsen som igjen kan hjelpe deg til å unngå sukkersuget etter du har spist is og andre godsaker :-)

Sommer er herlig! Og en aktiv sommerferie er også supert! Skal du bare på en lang-weekend, altså ikke mer enn 1 uke - la treningstøyet ligge hjemme og planlegg treningsfri! Skal du derimot være borte mer enn 10 dager - få inn et par-tre treningsøkter ;-) De trenger jo ikke være lange og du føler deg mye freshere etterpå!

#sommerkiloene #sommerferie #aktivferie #trening #sykkel

6 views0 comments

Recent Posts

See All