4 tips til å vedlikeholde formen i sommer


Late dager på svabergene, med gode venner og god mat, hører virkelig sommeren til. Vi gleder oss hele våren til sommerferien, fordi da skal vi virkelig kose oss. Det håper jeg virkelig du gjør også.

Nå vet jeg at mange har lagt mange timer ned i å komme i form, og da komme i form til sommeren, bikinisesongen(finnes den i Norge?) osv. Ikke la formen dale i sommer! Vi trenger også å røre på oss, og da er sommeren en herlig årstid å holde kroppen i gang på (:

Det kreves ikke veldig mye trening og bevegelse for å vedlikeholde formen. 1-2 ganger i uken er fint for deg som ikke ønsker at kondisjonen eller styrken du har opparbeidet deg skal dale helt ned i kjelleren. Du har kanskje merket fra tidligere somrer eller lengre ferieturer, at det er ekstra tungt å komme tilbake til hverdagen igjen, og til treningssenteret.

I disse flotte junidagene er ikke treningssenterne like fulle som januar og april. Vi velger å være ute mer, kanskje vi ikke synes det lønner seg å fornye medlemsskapet, eller vi er opptatt med eksamen.

Du kan fint kose deg med is på de varmeste dagene, og deilig grillmat og friske salater, hvis du bare husker på å holde kroppen i gang. Dersom du vil beholde formen også gjennom sommerferien og de litt latere dagene, gjør mer av dette:

1. Utnytt naturen! Kjør 1 økt med bakkeintervaller i uka, velg en passe lang bakke i nærheten av der du bor og gass på. 10-15 ganger opp, gå ned. Høy puls og svettefaktor.

2. Kroppsvektøvelser. Lek deg i nærmeste Tuftepark(hvis det finns en nærme deg) eller gjør 3 serier med 5 ulike øvelser som; armhevinger, burpees, hoppende utfall, mountain climbers og høye kneløft.

3. Bytt ut de vanlige kafebesøkene med venninnen, med en gåtur i frisk luft/fjellet/skogen. Da kan dere prate og få inn litt ekstra aktivitet samtidig.

4. Bruk sykkelen mer. Tar du vanligvis trikken/bussen? Hopp på sykkelen hvis det ikke er altfor langt dit du skal. Det er jo tross alt nå det er sykkelsesong (:

Ha en deilig onsdag (:

#sommerferie #vedlikehold #trening

6 views0 comments

Recent Posts

See All