Har du Treningsglede?


Føler du deg ekstra sterk, blid og rak i ryggen etter joggeturen?

Treningsglede er helt essensielt for at du skal kunne klare å opprettholde en livsstil med en sunn dose fysisk aktivitet og trening. En livsstil med regelmessig trening og hverdagsaktivitet er mye mer bærekraftig enn sesong-skippertak(ofte januar og april...).

Hva assosierer du ordet "trening" med?

Jeg synes ordet "trening" i dag raskt blir assosieret med et forventningspress, perfeksjonisme og utilstrekkelighet. Forbildene blir ofte fitnessdronninger på instagram, som for mange virker demotiverende. Det er spesielt mange unge jenter(og gutter) som tolker disse bildene som noe realistisk og som noe de burde streve etter. En veltrent kropp er flott det, men nå om dagen skal fitness absolutt kobles til noe seksuelt og dette gjelder spesielt kvinner. Bilder av damer i squatposisjon i kledd en minimal hotpants med en "passende" tekst til, er overalt i sosiale medier. Dette er trening og det du skal streve etter? Jeg tror og håper selvfølgelig at det norske folk er smartere og mer hardhudet enn som såHusk da at et bilde ofte "lyver" og er et konstruert tilnærming til det virkelige liv. Hva du burde streve etter finnes i 9 av 10 tilfeller på innsiden, heller enn utseende og perfekte vinkler for perfect muskeldefinisjon på alle IG-bildene dine.

Jeg er absolutt for at du kan ønske deg en flat mage og en strammere kropp, og en veltrent kropp er noe av det sunneste du kan ønske deg, men gjør det for deg selv og for at du kommer til å føle deg bedre - ikke fordi du er påvirket av det forventningspresset i treningsverdenen, enten det er fra sosiale medier eller fitnessmagasiner.

Få med hodet også

Lær deg å like treningen. Velg en aktivitet som du synes virker gøy og som du tror du kan lykkes med. Hvis du absolutt hater å løpe, ikke gå for maratonløping for eksempel. Og hvis du ikke liker vekttrening på treningssenter, gjør kroppsvekttrening i frisk luft i stede for. Variasjon er også viktig. Vær i aktivitet på en måte som sørger for at du har en variert treningsrutine. Prøv noe nytt iblant, gå på fjelltur i deilig sommerluft, padle i kajakk, klatre, løp, prøv yoga eller en annen gruppetime.

Fyll hodet med sunne forbilder

Unngå eller Unfollow de profiler som får deg til å føle deg mindre, dårligere og utilstrekkelig. Fordi det er bare tull å skulle scrolle gjennom bilde etter bilde og sitte igjen med en uggen følelse. Legg fra deg telefonen og ta deg heller en gåtur med en god venn i frisk luft! Det booster humøret og selvfølelsen - ja, det viser faktisk forskningen (:

Min drøm gikk i oppfyllelse i Oman - ri på araberhingst i ørkenen

Hva er treningsglede for meg?

Mitt syn på trening har endret seg nesten hvert år siden jeg ble 18, hehe. Som i dag for øvrig er 8 år siden! Hjelp. Det jeg begynte med var spinning. Jeg var en spinningjunkie. Mye fordi jeg ikke turte å jogge offentlig, i tilfelle jeg måtte stoppe opp underveis. Dette endret seg heldigvis etter hvert og i dag holder jeg på med et vidt aspekt av ulike aktiviteter. Jeg planlegger ikke treningen min ned til punkt og prikke, men sørger likevel for at jeg får inn 3 økter som vanligvis er 2 styrkeøkter og 1 intervalløkt. Ellers surfer jeg en del, litt nesten hver dag, er med på beach boot camp 1 gang i uka, tar en yogatime 1 gang i uka og jogger på stranda når tidevannet er lavt. Jeg elsker å variere treningen min og vil vel ikke si at jeg ser på trening som nok et gjøremål. Trening er det som gjør at jeg kan jobbe foran pc opptil flere timer om dagen, føle meg full av energi og ha et godt humør. Jeg mener at variasjon er kjempeviktig for å opprettholde motivasjon og bli inspirert, særlig når dørstokkmila er ekstra lang. Fordi det er den jo for meg også i blant. Jeg prøver å lytte til kroppen og heller ta meg en gåtur hvis jeg virkelig ikke føler for en styrkeøkt. Variajon i treningen er også viktig for å unngå belastningsskader, og for å hindre at treningen blir alt for ensformig.

La oss alle snu ordet trening til noe positivt - noe som skal motivere og inspirere, få deg opp fra sofaen, sette på yndlingsmusikken og gi gass!

#treningsglede #trening #bærekraftig #duerbranok

4 views0 comments

Recent Posts

See All