top of page

Ikke utsett helsen din!


Det er litt sånn med helsa vår som det er med eksamenslesing. Vi utsetter det så langt det går, før vi ser oss nødt til å i verksette er realt skippertak, i alle fall for å redde bestått på eksamen.

Vi tenker at når grillsesongen og alle bursdagsselskapene er over, da skal jeg kutte ut sukker. Eller vi sier i november: Fra 1.januar starter jeg det nye og sunne livet. Da skal jeg komme i mitt livs beste form. Det er alle kakene eller ingen kaker, og null trening eller trening 24/7. Er det en bærekraftig livvstil synes du?

Kutt ut hardkjøret og sats heller på #helårskroppen og enkle grep!

Helsen vår er alt vi har, sier vi jo. Tar du vare på deg selv, kan du regne med å få 10-15 flere leveår med god helse. Så hvorfor gjør vi ikke dette i dag, akkurat nå - tar vare på helsa vår? Ikke bare for å kanskje være så heldig å få leve lengre med god helse, men også for å leve best mulig akkurat nå. Utnytte sitt eget potensiale, være der for kjæreste, ektefelle, barn og foreldre. Slik at du har nok energi til å leve også etter klokka 17 på hverdagene, i stede for å bli sittende i godstolen til du blir sulten igjen.

Kroppen følger hodet og hodet følger kroppen. Slurver du med kostholdet i x antall uker eller måneder, merkes det på energinivået og etter hvert går det utover produktiviteten din og humøret ditt. Er det konflikter eller utfordringer i privatlivet, påvirker det også kroppen din. Treningslysten forsvinner, du finner ikke motivasjonen og alt føles tungt. Begge deler er en del av helsen vår og begge deler påvirker hvordan vi opplever hverdagen. Kanskje viktigst av alt: Tar du vare på kroppen, investerer i riktig mat og bevegelse, vil du kjenne dette også på psyken. Den friske følelsen av letthet og mestringsenergien du får av å klare å jogge sammenhengende 5 km første gang, eller klare din første pull.-up, eller endelig klare å kvitte seg med de ekstra kiloene på magen - det smitter også over på hvordan du takler hverdagen din, utfordringer i arbeidslivet, stress og konflikter. Du blir ikke superwoman eller superman, men du mestrer din egen situasjon 10 ganger bedre hvis du har en robust og sterk kropp med på laget. Høres det ut som et eneste "ork" for deg?

Slapp av, du trenger ikke snu om hele livet. Start med ett museskritt. Enkle grep. For eksempel kan du bestemme deg for å ta med deg lunsj hjemmefra, i stede for å gå for kantinematen, der du alltid ender opp med å spise mye mer. Gjør klar matpakken kvelden før, og pakk også ned en frukt og f.eks en pakke sukkererter. Spis heller dette når du har lyst på noe søtt, så unngår du at du ender opp med en liten sjokolade hjem fra jobb. Kroppen vil heller ha fiber og vitaminer enn sukker og raske karbohydrater.

Ta tak I DAG! Du finner alltid 100vis av unnskyldninger til hvorfor du kan vente til etter sommeren eller etter bursdagen din. De kommer alltid til å være der, og det gjør bursdagsselskaper også. Det er ikke alt eller ingenting. Du kan fortsatt spise kake og drikke brud. Bare ikke hver dag. Slutt og skyv problemet foran deg og gjør en innsats i dag.

Trenger du hjelp til en skikkelig kickstart på #helårskroppen?

Da hjelper jeg deg gjerne (: Skriv til meg på gretelinn@purehealthadvisors.com

#livsstilsendring #helse #sunnevalg #dittvalg

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page