Ukens Løpeøkt: BlåOnsdag - Få fart på bena med denne økten!


Hei!!! Håper alle hadde en superduper 17.mai-feiring hvor enn dere var i verden. Jeg må si det stikker litt i det patriotiske hjertet mitt når jeg ser alle de nydelige bunadbildene og 17.maifrokost med champis, og barnetog. 17.mai er nesten min yndlingsdag, utenom juleaften da. Her på Bali var det ikke særlig mye 17.mai-stemning, men jeg hadde det lille norske flagget mitt fremme. Tenkte jeg skulle feste det på scooteren, men jeg droppa det, haha! Uansett, etter en deilig langhelg er det muligens tendeser til en noe hard onsdag i dag? Tidlig opp igjen og...på...jobb. Eller skole! Det kan fort bli en såkalt blåonsdag det. Mitt beste tips da, er å få fart på kroppen og hode med en svetteøkt. Følelsen etterpå er verdt det, og den blåonsdagsfølelsen vil sakte, men sikkert forsvinne (:

Jeg vet at det mange ganger er mye lettere å motivere seg til en kortere løpeøkt, enn den seige 5km-økta. Når du ikke trenger løpe mer enn opp til ett minutt i gangen, lurer du på en måte hodet ditt og det hele blir mer fristende. Enig?

Dette er også supert hvis du synes det blir ekstra tungt å løpe sammenhengende kilometer etter kilometer.

30/30-Intervaller

Varm godt opp før du starter på intervallene. Jogg rolig i 10 minutter og øk deretter farten i 2 minutter til. Ta en liten pause(hopp av mølla) og gjør deg klar.

Nå skal du løpe 30 sekunder med høy fart, før du hviler i 30 sekunder. Jeg bruker bare å hoppe av mølla, det er raskest. Pass bare på at du ikke faller. Siden dragene er såpass korte, vil hastigheten være høyere enn i feks en 4x4-intervall. Begynn med en noe lavere hastighet de to første dragene, slik at kroppen får tid på seg og at du unngår at det blir syrefest i beina(been there-done that).

Når du nå kjenner at pulsen stiger og du er skikkelig varm, øk hastigheten igjen. Du skal såvidt rekke å ta igjen pusten på de 30 sekundene du hviler.

Gjør 15-20 drag, eller alt etter som hvordan dagsformen er. Jeg bruker å lande på a 15-17, hehe. Da sier jeg meg godt fornøyd. Bygg opp hastigheten din etter hvert. Det er på ingen måte en god ide å gå for hardt ut, da mister du bare motivasjon. Steg for steg. Løper du på 14km/t i dag, øk til 14,4km/t neste gang, osv osv.

Ha en fin dag da! Nå er det strandtid for meg. Bølgene er megasvære så ikke noe surfing på meg ;)

#intervall #3030intervaller

11 views0 comments

Recent Posts

See All