top of page

HIIT-økt på en (Blå)Mandag: Selve svaret på treningseffektivitet


I dag tidlig vant jeg over dørstokkmila!. Etter bananpannekaker, kaffe og litt jobbing bestemte jeg meg for å svette meg gjennom 24 minutter med HIIT-øvelser. PUH! Det er jo "bare" 24 minutter, likevel jeg følte virkelig for å feige ut på siste runden - meeen det gjorde jeg ikke (: Angrer jeg? Nix.

- Denne type trening er fin for variasjon, når du har dårlig tid, og for deg som ikke finner motivasjon til trening som varer veldig lenge.

HIIT er jo nettopp det - korte og intense intervalldrag - her med ulike kroppsvektøvelser. Du får opp pulsen, og den holdes oppe i 24 minutter - jeg lover. Er det hardt? JA. Er det verdt det? Selvfølgelig! Denne økta er supereffektiv og kan gjøres på stuegulvet eller på hotellrommet (: Forbrenningen holdes oppe i flere timer etter du er ferdig - og det liker vi jo, Dessuten får du trent kondisjon og styrke samtidig. Husk bare å fylle på med et måltid etter du er ferdig. Denne går spesielt på bein - ja, du skal kjenne det, spesielt etter de hoppende utfallene(jumping lunges).

Jeg gjennomførte 4 runder av til sammen 8 øvelser. Jeg gjorde 2 og2 øvelser etter hverandre, med 20 sekunder pause mellom hver andre øvelse. Varm godt opp før du setter i gang, ellers blir denne økta veldig brå. Bruk 5 minutter på å bli varm. Hopp og sprett, ta noen knebøy, tøy og bøy, varm opp skuldre - og så er du klar!

30 sekunder jobb på hver øvelse

20 sekunder pause

x4 runder av følgende:

1. Mountain Climbers

2. Hoppende Knebøy

20 sek pause

3. Burpees

4. Hoppende utfall

20 sek pause

5. Høye kneløft

6. Gående knebøy(hold lav knebøyposisjon og gå 4 skritt fram og 4 tilbake)

20 sek pause

7. Stjernehopp med tåtouch

8. Statisk knebøy(hold lav knebøystilling)

30 sek pause mellom rundene

Repeter x 4

Håper dere får en super dag i dag, og lader opp til en skikkelig 17.mai-feiring i morgen (:

#hiit

2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page