Du Kan Aldri Trene Bort et Dårlig Kosthold


Hei og happy søndag!

Klokken er snart ett her, jeg har trent, spist en diger bolle med havre- og chiagrøt og fått jobbet et par timer foran skjermen (:

Jeg trente tung styrketrening på tom mage i dag - det var ikke lurt! Jeg hadde null energi til å løfte det jeg egentlig gjør, ble mye mer andpusten, og måtte faktisk kutte ut noen øvelser og sett. Jeg fungerer dårlig på tom mage når det gjelder styrketrening. Det eneste jeg hadde i magen var en kaffe - og det ble for lite. Jeg fikk ikke den gode følelsen jeg vanligvis gjør etter treningsøkten, selv om jeg var dødssliten. Sånn er det. Kroppen trenger energi og for meg som er ganske så påpasselig med måltider, funker ikke styrketrening på tom mage. Jeg kan godt løpe meg en tur på stranda på tom mage, men tunge knebøy og markøft - nix (:

Hvordan står det til med kostholdet ditt om dagen?

Du drar kanskje på treningssenteret 3 ganger i uken, trener hardt og svetter mye, og har gjort dette i flere år. Vi har ikke alltid spesifikke mål med treningen, men gjør det for at det er godt for kropp og hode, og for mange en avkobling fra jobb og stress.

Men merker du framgang? Føler du deg sterkere og kjenner du på den gode treningsgleden?

"Du kan aldri trene bort et dårlig kosthold"

Selv om du trener og trener - hjelper det lite hvis kostholdet ikke er på plass. Du får lite eller ingen fremgang på treningsfronten når drivstoffet er feil. Riktig og nok næringsstoffer og energi er helt nødvendig for å kunne yte på trening, og ellers i hverdagen. Uten riktig mat klarer du ikke yte på trening og du orker rett og slett ikke presse deg - Du blir på stedet hvil.

Tenk på all den energien du legger inn i treningen - i tillegg til gymmedlemskapet du betaler. Er det ikke da også verdt å legge inn en innsats på matfronten? Det er supert at du har funnet motivasjon og kommet i gang med treningen. Gjør meg da også en tjeneste - tenk over hva du spiser. Hva spiser du før treningen og hva velger du å spise etter treningen. Spiser du regelmessig eller spiser du alle dine måltider i ett måltid på kvelden. Sørger du for at du får i deg en god proteinkilde til hvert måltid. Drikker du nok vann. Det trenger ikke gjøres komplisert, men den grunnleggende strukturen og de gode rutinene trengs. Husk bare - gode vaner er like enkle å skape som de dårlige vanene.

"Du blir ikke sprek av 1 treningsøkt, og du blir ikke slank av ett sunt måltid"

Kontinuitet gir resultater. Legger du en grunnmur av et strukturert kosthold med gode byggeklosser, er mye gjort allerede. Energien er der og det vil du merke på treningsrommet. Da vil også resultatene vise seg - som igjen gir påfyll av motivasjon og inspirasjon.

Mitt budskap er derfor: Ikke sult deg og forvent å se resultater! Spis riktig mat tilpasset aktivitetsnivået ditt - opplev framgang både på treningsfronten OG på midjemålet.

Hvis du synes det er vanskelig å vite akkurat HVA du burde spise, og HVOR OFTE, har jeg laget et kostholdsprogram som heter "7 DAGER MED SMART MAT". Der får du næringsrike oppskrifter som hjelper deg minske midjemålet, øke forbrenningen og som gir deg energi til å trene (: Dersom dette høres fristende ut, skirv til meg på gretelinn@purehealthadvisors.com

Ha en nydelig søndag!

#resultater

18 views0 comments

Recent Posts

See All