Dagens Middagstips: Mettende Salat med Friske Smaker


(Bilde er hentet fra trinesmatblogg.no)

God helg alle dere!

Håper dere har fått tid til å være ute i frisk vårluft, spist godt og trent godt (: Og hvis ikke - uka er fortsatt ikke over (;

Denne uka har for min del vært nokså travel, men jeg har likevel fått surfet en hel del (: Nå er det endelig fredag og jeg har akkurat satt meg ned med macen mens mannen lager middag(yes!). Noe solbrent er jeg faktisk også, og det er ikke ofte det skjer.

Når vi snakker middag - blir du fort matlei og synes det er vanskelig å komme på nye middagsretter - som samtidig er næringsrik? Det skjer ofte det, at jeg blir matlei altså. "hva skal vi ha til middag i daaag da?" og så har man ikke planlagt og handlet inn noe som helst, og du er supersulten og "hangry" i tillegg. Sånn kan man raskt komme inn i en dårlig rytme med lettvinte løsninger eller mye spising ute. Man trenger en avveksling i blant, men god planlegging, fantasi og litt inspirasjonssøking hjelper stort sett alltid på middagsspørsmålet.

Jeg liker selv veldig godt en nydelig frisk og mettende salat, med f.eks ovnsbakt laks eller marinert og grillet kylling til - snadder. Derfor er dagens middagstips nettopp det - en mettende salat, med et grillet stykke kylling eller laks til.

SNADDER.

Frisk Salat med Spekeskinke, Jordbær og Eple

(3 porsjoner)

100 g spekeskinke 1 pakke blandet salat 1/2 rødløk 1/2 beger jordbær, delt i to 1 eple, i båter 1/2 beger cherrytomater, delt i to 1 liten pakke fetaost, snacksvarianten(eventuelt blåmuggost) 2 ss ristede gresskarkjerner 3 ss olivenolje, extra virgin 2 ss balsamic vinegar salt og pepper

Skyll og vask salaten, kutt opp jordbær, eple og øvrige ingr. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne ca 30 sekunder. Bland alle ingredienser i en stor salatbolle. Dandèr spekeskinken pent på toppen.

Serveres med ovnsbakt laksefillet eller grillet kylling. Et næringsrikt måltid med godt fett og proteiner. Server gjerne også med ovnsbakt søtpotet eller ovnsbakt vanlig potet.

Ta gjerne et titt på kostholdsplanen: 7 DAGER MED SMART MAT

Der får du blant annet 21 oppskrifter på både frokost, lunsj og middag ++

I tillegg får du nyttige kostholdstips (:

God natt fra Bali. Over og ut (:

#salat

11 views0 comments

Recent Posts

See All