Frokost eller Lunsj på 1-2-3


(bildet og oppskrift er hentet fra VeguKate)

Dårlig tid og fryktelig trett om morningen? Med litt planlegging har du en frokost fix ferdig når du åpner kjøleskapet - eller en lunsj to-go, slik at du unngår de lettvinte løsningene (: Min favoritt når jeg vet jeg har travle dager, spesielt rundt lunsjtider, er Overnight Oats. Det er lett å variere denne typen lunsj, både med tanke på hvilke type korn, gryn eller frø du vil bruke, og toppingen. Jeg liker å toppe med masse snadder som nøtter, frukt, bær og yoghurt. Et friskt og mettende måltid!

Hva er ovenight oats?

Rett og slett havregryn blandet med valgfri type melk og en type søtning, som f.eks lønnesirup eller honning. Blandingen settes så med lokk i kjøleskap over natta, slik at grøten får satt seg. Neste morgen har det som vår en vassen blanding, nå riktig konsistens for en grøt å være. Topp med et du vil - og ta det gjerne med deg i en separat boks slik at det ikke blandes inn i grøten for mye.

Denne oppskriften er superenkel altså - og har du ikke chiafrø - ikke noe problem. Erstatt det med f.eks linfrø (: Kjøp også en pakke enten frosne eller ferske bringebær. Disse varmer du opp, har i litt søtning, og moser så mye du ønsker. Dette lages også i forkant og settes kaldt over natta. Kombinasjonen havregrøt og friskt bringebærsyltetøy er herlig forfriskende!

Finn frem(2porsjoner):

Grøten: 2,5 dl havregryn, store 4 dl lettmelk 2 ss chiafrø 1-2 ss lønnesirup/lynghonning Syltetøyet: 2 dl fryste/ferske bringebær 2 ss chiafrø 1 ts lønnesirup/honning

Slik gjør du: Bland alle ingredienser til havregrøten i en stor bolle. Dekk til og sett i kjøleskap over natta. Tin opp og varm bringebærene og tilsett chiafrø og honningen. Mos med en gaffel eller stapper til konsistensen er slik du vil ha den. Settes også i kjøleskapet natten over. Neste morgen; Legg lagvis grøt og bringebærsyltetøy i f.eks et norgesglass og sett på lokk. Lunch to go!

Ha en fin dag (:

#overnightoats

20 views0 comments

Recent Posts

See All