top of page

Helgesnadder uten Sukkerhopp


(bildene er hentet fra suntoggodt.no)

God søndag alle sammen :-)

I helgen tillater vi oss å kose oss ekstra mye, og vi har alle våre favoritt guilty pleasures. Hva med å prøve noen litt sunnere snakcs-alternativer? Disse 3 er både næringsrike og smakfulle. Jeg er så utrolig glad i sjokolade og peanøttsmør, og lager meg kanskje litt for ofte noe med nettopp de to ingrediensene sammen. I tillegg til at sunnere snacks er mer næringsrik, blir du også mettere raskere, særlig av peanøttsmør og mørk sjokolade, siden de to sammen inneholder mye fett og blir en kraftig smaksbombe.

#1 Søtpotetchips

Ja, jeg har fortsatt søtpotetdilla, og bruker det til middag, i brownies(blir såå saftig!) og til å lage potetgull av. SNADDER.

Finn frem:

1 middels Søtpotet

Olivenolje, extra virgin

Havsalt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader. Skrell søtpoteten og skjær i tynne skiver. Legg skivene utover en bakepapirkledd rist og pensle chipsene med oljen. Strø så over saltet(og pepper om du ønsker).

Stekes midt i ovnen i ca 20 minutter, men dette kan variere. Pass på her så de ike blir svidd..

Avkjøles i et kvarter for ekstra sprøtt resultat.

#2: Sjokolade, Kokos- og Peanøttsmørcups:

( ca 10 biter)

Disse små sjokoladekoppene kan du nyte sakte, og la smelte på tungen (:

Finn frem:

2 dl smeltet kokosolje, extra virgin

60 g kakaopulver

120 g peanøttsmør

80 g lønnesirup/honning

Hakkede nøtter, valgfritt

Slik gjør du:

Bland kokosolje, kakaopulver, peanøttsmør og honningen i en blender. Hell blandingen over i små muffinsformer eller silikonformer. Ikke fyll dem helt opp, ca 1 cm holder.

Strø over hakkede mandler, pistasjenøtter eller cashew. La dem så stå kaldt i fryser i et kvarter.

Servèr pg nytes straks!

#3: Spicy Kikerter:

Denne har du nok ikke prøvd før og du er muligens noe skeptisk når jeg foreslår at du skal kose deg med kikerter? Men disse er faktisk kjempegode! Og jeg vedder på at barna dine liker dem også.

Finn frem:

1 boks kikerter(kokte)

1 ss olivenolje, extra virgin

1/2 ts chilipulver

1/2 ts cummin/paprikapulver

1/2 ts salt

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader. Hell vannet fra boksen av kikertere og skyll i kaldt vann. Tørk dem med kopphåndduk. Bland krydderet i en bolle og ha i kikertene. Vend inn krydderet. Legg de nå krydrete kikertene over på et bakepapirkledd stekebrett. Stek midt i ovnen i ca 30 min, til dem ser gylne ut. Snu og vend på kikertene et par ganger mens de stekes for å forhindre at de blir svidd.

Ha en fin søndag (-:

#snacks

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page