Bikinikroppen, Sommerkroppen og Ditt Win-Win-Sted


Jeg jobber for at du skal trives med kroppen din, og for at du skal bli kvitt de helseplager du har i hverdagen din. Det er ikke noe annet som gir meg bedre mestringsfølelse enn når en av kundene mine forteller meg at de har mer energi, har blitt kvitt fordøyelsesplagene eller nådd sine vektnedgangsmål. Hva du veier kommer i bakteppet av alle de fantastiske helsefordelene du oppnår ved å først og fremst tenke på HVA du spiser i stede for hvor MYE du spiser.

Ja, kostholdet kan være din beste venn, eller værste fiende.

Mange av dem jeg trener her, henger ofte etter resten av verden når det kommer til helseeffekten av økt muskelmasse og riktig styrketrening, og, ikke minst, NOK mat. De vil ofte være tynnest mulig og sterkest mulig, uten å spise noe særlig mer enn fruktsalat. Det går jo ikke, og det tar lang tid å lære dem. Men, når de kjenner på den ekstra energien de får av proteiner og fett og karbo, og at de faktisk klarer å gjennomføre en god treningsøkt - da går det opp et lyse for de aller aller fleste.

Det har vært og er fortsatt mange overskrifter rundt temaet sommerkropp og bikinikropp, og hvordan du skal spise og trene for å bli sånn og sånn. Dette er et godt brukt salgstriks som fortsatt fungerer for veldig mange. Dette "fenomenet" er mye mer vanlig på varmere breddegrader, enn det er i gode gamle Norge. I Norge er det nesten ikke lov til å si bikinikropp. Da blir du stemplet som overfladisk og lite intelligent(satt på spissen). Da jeg bodde i Spania merket jeg på de store kontrastene. Alle trener som gal før strandsesongen starter(april-mai) og damene står i garderoben og diskuterer kroppene til hverandre. "hvilken øvelse gjør du for å se sånn ut?!" osv osv osv. De er nokså ekstreme med tanke på kroppsfiksering.

MEN! Det ER lov til å ønske seg en flat mage og en strammere kropp - og er sommeren og varmere dager motivasjonen - so what? Det er vel bedre enn at man ikke bryr seg i det hele tatt? Og kanskje den bikinikroppmotivasjonen gir det ekstra sparket som åpner dørene til bedre helse og en sterkere kropp?

Hva er en bikinikropp da?

Ikke så mye annet enn en hvilken som helst damekropp i bikini. Det markedsføres bare ikke som en hvilken som helst kropp. Du skal være så stram og flat og ditt og datt, men det sier ingenting om helsetilstanden din, eller hvordan du opprettholder en såkalt kropp. Det finnes utallige bedre navn på en såkalt bikinikropp, men det selger bare ikke like bra. Derfor brukes bikini, surferbabe, sommerkropp og mange fler.

Hashtagen #lifeinabikini stemmer veldig for min del her på Bali. Det er helt naturlig å tilbringe mesteparten av tiden her, på stranda, og i vannet, i bikini. Uansett hvordan du ser ut. Som en følge av dette blir det også mer naturlig å "vise frem" kroppen sin. Ikke at jeg går og strutter rundt på stranda (tvert imot), men når det er varmt og man er lettere kledd, ser man også sin egen kropp oftere. Hele livet er sentralisert rundt strandlivet og surfelivet. Dette fører også til at man blir mye mer bevisst sin egen kropp og om det skulle være noen endringer på gang - ja, jeg snakker både om vektøkning og vektnedgang. Fordi du fort merker det etter noen late uker med litt for mye lettvinte løsninger, at bikinitrusa brått ble litt trangere enn for 1 måned siden. Da tenker du automatisk: Oj, nå må jeg skjerpe meg litt og komme inn i gode vaner igjen. Dette skjer oftere enn på kaldere breddegrader - der man oftere dekker seg til og skyver ting under teppet. Mener jeg at mennesker i varme land er sunnere og bryr seg mer? Ikke nødvendigvis! Det er likevel et faktum at "bikiniguiden" selges lettere i varmere land - nettopp fordi livet omhandler strandliv i større grad (:

"All the right junk in all the right places"

Ja, hu der Meghan Trainor får det sagt. Dette er bare et eksempel på hvordan vi ser en reaksjon mot "bikinikropp" og "sommerkropp"-konseptet. Mange står frem i media og kler av seg for å vise at de er stolte av kroppen sin, uansett fasong. Det er supert at de tørr og føler for at de må gjøre dette. Men er et svar på kroppspresset de føler, mer avkledde kropper? Jeg tror det finnes mer intelligente "løsninger" på dette kroppspresset.

Dersom du trives i din egen kropp trenger du kanskje ikke å vise den frem for å få det bekreftet? Dette gjelder uansett fasong.

Win-Win-Situasjonen

Finn din gylne middelvei - der du har nok energi til å løpe deg en tur, til å planlegge og lage sunne måltider, til å leke med barna dine, til å kunne hive deg på en aerobictime å få MER energi etterpå, til å føle at du kan ta på deg bikini og trives(hvis dette er viktig for deg) - jobb for det god helse er for deg!

Klem fra Bali

#bikinikropp

6 views0 comments

Recent Posts

See All