Middagstips: Fylte Avokadoer


I dag er det siste dagen i april, og det feires med en skikkelig snaddermiddag; nemlig avokado, uthulet og fylt med masse godt!

Denne retten liker jeg veldig godt - raskt å lage, og man kan rydde litt i grønnsaksskuffene (:

Husk på å få i deg 5 om dagen. Det bidrar med så mange vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter. Dette trenger kroppen din, særlig immunforsvaret. Husk samtidig på at måltidet bør inneholde en fettkilde, for økt opptak og metthet. Her bruker jeg avokado og ost, og steker kyllingen i en god olivenolje.

Denne oppskriften er både lett og mettende. Fyllet kan du selvsagt variere, alt etter hva du har hjemme. I dag hadde jeg fullkornsris, tomat, paprika, hvitløk, fersk koriander, kylling og ost.

Dette trenger du til to personer:

2 kyllingfileter

2 dl Fullkornsris

1 boks Kidneybønner

2 store avokadoer

1 paprika

2 tomater

1 neve fersk koriander

2 fedd hvitløk

raspet ost til gratinering

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok opp vann til risen og ha ris oppi. La koke etter henvisning på pakken. Mens risen koker, kutter du opp alle grønnsakene. Del avokadoene i to, ta ut steinen og hul ut avokadokjøttet. La en liten kant være igjen. Bland avokado, paprika, tomat i en stor bolle.

Skjær kyllingen i mindre biter og stek til gjennomstekt. Ha oppi hakket hvitløk mot slutten og husk også å krydre med salt og pepper.

Varm opp Kidneybønner. Bland den kokte risen og bønnene med resten av grønnsakene.

Fyll deretter avokadohalvdelene med risblandingen og kjøttet. Topp med litt raspet, god og ekte ost. Den kommer til å smelte fint siden kjøttet er varmt.

Dette er et perfekt måltid etter trening - og bidrar med masse fiber, protein og sunt og godt fett fra avokadoen (: Hva skal du ha til middag i dag?

#fyltavokado #middag

6 views0 comments

Recent Posts

See All