top of page

Morgenrutiner: Hvorfor Dette er Så Viktig


Jeg vil skrive litt om morgenrutiner. Hvorfor? Jo, fordi når jeg tok tak i morgenrutinene mine, dvs, da jeg lagde meg faste morgenrutiner, så plutselig hele dagen annerledes ut. Jeg får gjort så utrolig mye mer utover dagen - dvs, jeg blir mer produktiv. Nå elsker jeg å stå opp tidlig for å ha egentid. Tid til å jogge meg en tur, drikke en stor kopp kaffe, lese nyhetene og lage en god frokost. Ikke bare får jeg gjort mer, men jeg har også en indre ro som jeg bærer med meg utover dagen - det gjør meg mer løsningsorientert og ikke minst positiv. Dersom du skulle ønske du fikk gjort mer, eller ønsker å starte dagen din noen hakk roligere - les videre.

Hvilken person er du?

Liker du å stå opp i god tid før du må løpe ut døra på jobb eller skole, eller ligger du under dyna så leeenge du kan? Slumrer du eller står du opp når klokka ringer?

Spiser du frokost, sjekker nyhetene eller sitter i fred og ro på morgenkvisten, eller setter du på kaffetrakteren - pusser tenna - og kler på deg samtidig - før du må løpe til jobb?

Vi er som sagt alle ulike. Og godt er det. Når jeg sier morgenrutine og ikke ettermiddagsrutine så er det fordi MORGENSTUND HAR GULL I MUNN. Ja, faktisk. Det er noe helt spesielt med morgener, verden hviler liksom litt, det er mindre støy, hodet er klarere, og det er igjen en ny dag foran oss. Dersom du klarer å utnytte dette, lover jeg deg at du blir mer produktiv og du setter standarden for resten av dagen. Selv om mange av oss har en uvane og hver morgen løpe ut døra, skikkelig stressa og morragretten, er det like vanedannede og skape gode rutiner, som det er å lage seg dårlige. Hvilke velger du?

Mange av de aller mest suksessfulle menneskene i verden, har faste morgenrutiner, FØR de starter å jobbe. Kanskje vi har noe å lære?

Poenget med å ha gode morgenrutiner i din hverdag, er at DU skal bestemme hva som skal være viktig denne dagen. Ikke jobben din, sjefen din, eller alle andre gjøremål. Du skal sette fokus, og det må gjøres i stillhet. Om morgenen er hodet ofte mye klarere og du ser ting annerledes. Du har ikke fått masse input fra andre mennesker, tv, pc, mobil, jobben osv. Ingen forstyrrelser fra resten av verden.

Hææ mener du virkelig at jeg skal stå opp ENDA tidligere enn jeg må? Ja, det mener jeg helt bestemt, og det er fordi jeg VET at det funker. Du er kanskje skikkelig morragretten og må ha den kaffekoppen før du i det hele tatt kan prate med noen. Likevel. Det er hardt første uken - men så kommer resultatene. Gode vaner tar litt tid å automatisere, med når gevinsten er såpass stor, så er det vel verdt å prøve?

Hvilke morgenrutiner har de aller mest suksessfulle menneskene?

- Drikke vann

- Trene/Fysisk Aktivitet

- Nyte en god frokost i stillhet

- Meditere

- Tenke på hva de er takknemlige for

- Sette fokus for dagen

- Se for seg sine mål

Stå opp 1-2 timer tidligere enn vanlig (krever også at du legger deg tidligere). Les et kapittel av en god bok. Skriv ned 3 ting du er takknemlig for. Skriv ned 3 ting du vil gjøre denne dagen. Tenk på 1 positiv ting om deg selv og si det høyt.

(fra boken the five minute journal) Lag deg et sunt måltid. Strekk ut. Gå eller løp min 20 minutter.

Vi blir som vi gjør og vi blir det vi hver dag fyller dagene med - enten det er aktiviteter, tanker eller gjøremål.

Min morgenutsikt og trim

Er du villig til å endre på vanene dine for å øke livskvaliteten din?

Hvilke vaner velger du å automatisere, gode eller dårlige?

Hva er dine morgenrutiner?

Klem Grete-Linn


24 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page