Ukens Anbefalte Løpeøkt


Denne uken løper jeg pyramideintervaller!

DEFINISJON

Intervalltrening inkluderer all aktivitet der du kontrollert veksler mellom arbeid og pauser.

- Er du nybegynner i løpeverdenen passer intervalltrening deg veldig bra. I starten kan da pausene være lengre enn arbeidsperioden, slik at du gradvis tilvenner kroppen din belastningen.

- Trener du til en bestemt distanse, kan det være lurt å legge opp intervallene etter dette målet.

- Løper du på tredemølle? Ta hensyn til at du får ikke samme luftmotstand på tredemølle slik som utendørs, og kompenser gjerne for dette med å sette på stigning til 1-2%. Løper du nesten alltid på tredemølle gjør du lurt i å ofte variere stigningen på mølla. Belastningen blir også hard for beina dine siden tredemølleløping er monotont.

- Intervaller gjør deg raskere og forbedrer utholdenheten din. Samtidig øker du etterforbrenningen ettersom treningen krever et høyt oksygenopptak til kroppen.

- Pausene er som regel halvparten av arbeidsperioden(med mindre du er nybegynner).

- Tilpass intensiteten etter pausens varighet, du skal klare å ta deg noen lunde inn i igjen i pausene og ikke få melkesyre etter første drag.

UKENS LØPEØKT: PYRAMIDEINTERVALL

Dette er en super variasjon til de ellers så vanlige intervalløktene, der du har f.eks 4x4min, 10x1 min, eller 4x2000 meter. Her bygges intervalldragene opp, når et platå, og går så nedover igjen.

Her er økten jeg gjorde i morges. Prøv den gjerne og fortell meg hvordan det gikk!!! (:

Oppvarming:

Jogg rolig i 12 minutter, der de siste 2 minuttene er raskere slik at du får opp pulsen noe.

Hoveddel:

Løp 1-2-3-4-3-2-1 minutter, med pauser tilsvarende halvparten av dragene, f.eks 4 minutt løping og 2 min rolig jogg.

På det første intervalldraget kan du gjerne holde litt igjen, bare litt, slik at du ikke starter alt for hardt. Løp med avslappede skuldre, pendle med armer, pust dypt.

Nedtrapping:

Jogg rolig ned etter du er ferdig og strekk lett ut til slutt (: Har du tilgang til badstu anbefales det å sitte der et kvarter...løser opp alle stramme muskler.

Dagens frokost, hehe, var grøt laget på byggryn, havregryn og chiafrø, kokt med kokosmelk og toppet med eple, kanel og valnøtter. SNADDER. Ha en superduper dag da dere (:

#pyramideintervall

4 views0 comments

Recent Posts

See All