6 Proteinrike Frokoster


Helg igjen! Er det mulig at ukene kan gå så fort??? Alltid suser månedene etter jul avsted! Uansett, Hva skal du gjøre i helgen da? Her er det surfing og muligens en Singapore-tur på planen (:

Men først: Hvor mye småspiser du? Blir du veldig fort sulten etter frokost og ender opp med å spise aaalt for mye til lunsj? Da kan det lønne seg å øke proteininntaket, særlig til frokost(1).

Du er kanskje som meg og småspiser noen ganger både før lunsj, etter lunsj, og når du står og lager middag? Proteinrike måltider vil gjøre at du føler deg mettere lengre, og hindrer deg fra å småspise titt og stadig. Småspiser du veldig mye hver dag, vil jo dette også gi utslag på vekten etter hvert - sånn er det bare.

Her er 6 frokoster som har en god del proteiner - for lengre metthetsfølelse og tilfredshet!

1. Posjerte Egg på Avokado-toast + Paprikaringer + Frukt:

2 egg

2 skiver brød

1/2 avokado

rød paprika

valgfri frukt

--> Legg forsiktig eggene i vann som småkoker og prøv å samle hviten rundt egget. La småkoke i 3-4 minutter. La dem renne av før du legger dem på brødskivene. Mos 1/2 avokado og smak til med litt salt og pepper. Skjær opp paprika og dander (;

2. Havregrøt med Peanøttsmør, Eplebiter, Valnøtter og Kanel:

50 gram store havregryn

melk

1 ss økologisk peanøttsmør

1/2 eple i biter

5 valnøtter

--> Kok opp havregryna i melken og eplebitene. Ha over i en skål og bland inn penøttsmøret. Hakk valnøttene og strø over sammen med kanel.

3. Chiapudding med Skyr og Nøtter, Honning og Banan:

4 ss chiafrø

3 dl melk

1/2 banan

1/2 beger skyr

en liten neve nøtter

eventuelt honning som topping

--> bland 4 ss chiafrø i 3 dl valgfri melk og la stå over natten, slik at det blir til pudding. Om morgenen legger du så chiapudding i bunnen, deretter hakkede nøtter, skyr og banan på toppen. Ha over 1 ts honning for søtere smak (:

4. Gresk Yoghurt og Cottage Cheese med Granola og Lune Bær:

100 g gresk yoghurt

100 g cottage cheese

30 g hjemmelaget granola

2 never skogsbærblanding

--> Ha den greske yoghurten og cottage cheese i en skål/eller glass slik som på bildet, legg granola over, varm så opp bærene slik at de blir lune og topp blandingen med dette.

5. Omelett med Skinke og Grønnsaker:

3 egg

3 ss vann

2 skinkeskiver

2 små brokkolibuketter

litt rødløk

rød og grønn paprika

1 skive grovt brød med ekte smør

--> visp eggene og vannet godt sammen og hell i en varm stekepanne. Ha varmen på middels. Kutt opp alle grønnsaker og skinke og hell jevnt over eggene. Stek på middels varme til eggene har satt seg.

6. Søtpotetkaker med Posjert Egg, Bacon og Spinat:

Oppskrift finner du her

GOD HELG!!!

#proteinrikt #frokost

32 views0 comments

Recent Posts

See All