top of page

Svetteøkt med Intervaller (: (;


Hva med å få opp pulsen litt med en skikkelig intervalløkt? Jeg elsker å løpe intervaller, og generelt høyintensitetstrening. Det er effektivt, tidsbesparende og gir resultater både i styrke og utholdenhet.

Denne økten består av kortintervaller, der hver intervall er på 30 sekunder.

Jeg gjorde 15 av disse, og småjogga i pausene som også var på 30 sekunder. I dag løpte jeg på stranden, siden det var lavvann og sanda der er nokså hard. Du kan også gjøre dette på tredemølle, sykkel, spinningsykkel, eller svømming.

Oppvarming: 10-15 minutter jogging, der du de siste 3 minuttene drar på litt ekstra, slik at du får opp pulsen før du starter med selve intervallene. Det er alltid lurt å starte roligere.

Hoveddel:

løp i 30 sekunder

hvil i 30 sekunder

gjenta 15 ganger

Løp og gå deg ned i puls i ca 10 minutter når du er ferdig og drikk vann!

Du kan også velge deg en viss distanse utendørs som er ca 30 sekunder, eller bare se på pulsklokke, mobil eller lignende. Det lønner seg å ha på skikkelig gangsterrap typ eminem (hahaha), det funker i alle fall bra for meg for tiden ;)

Intervalløkter forbrenner faktisk flere kalorier (i mange tilfeller) enn lengre og roligere økter, siden intensiteten er såpass høy. Det er jo bare en bonus, ikke sant?

God treningstirsdag!!!


6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page