Treningsøkt med Strikk!


Det er endelig FREDAG igjen og selv om trening kanskje er det siste du tenker på, inkluderer denne ingen dørstokkmil, du trenger faktisk ikke krysse dørstokken en gang!

Etter både strømbrudd og fristende surf kom jeg meg endelig på treningssenteret i dag, etter noen timer i vannet vel og merke (: Her er derfor en ny økt, i dag med treningsstrikk!

Treningsstrikk er et veldig allsidig og enkelt treningshjelpemiddel som også er superlett å ta med seg i kofferten (; Jeg har alltid med meg en treningsstrikk når jeg er ute og farter (: Dessuten, for deg som jobber mye på kontor, er disse øvelsene, spesielt dem for rygg(øvelse 3 og 6) flott for en sliten, framoverlent og sammenkrøket kontorrygg.

Gjør 10-15 repetisjoner av hver øvelse og gjenta programmet 3 ganger! Sørg for å varme opp lett før du starter, med en liten gåtur, tøy og bøy, høye kneløft og generelt slik at du blir litt varm i trøya.

Øvelse #1: Knebøy

Utførelse: Plasser midtre del av strikken under føttene og tre håndtakene gjennom feks et kosteskaft (hehe) og legg "stanga" bak skuldrene. Bøy i knær og hofter til du står i 90 grader. Press opp. Pass på at motstanden er lik på begge sider. Jeg er litt skjev her på bildet ser jeg.

Øvelse #2: Biceps curl

Utførelse: Trå på midten av strikken, hold i håndtakene. Trekk skuldrene tilbake, skyt brystet frem. Bøy i albueleddet.

Øvelse #3: Sittende roing

Utførelse: Sitt på gulvet og plasser strikken under fotsålene. Kryss strikken og hold i håndtakene. Rett deg opp i ryggen og trekk skulderbladene godt sammen (SKVIIIS) samtidig som du drar strikken mot magen. Tenk at du skal skvise en blyant mellom skulderbladene. Rolig tilbake.

Øvelse #4: Glutebridge/Hoftehev

Utførelse: Ligg på ryggen med hælene plassert nærme rumpa. Legg strikken over hofta og hold i strikken på begge sider. Løft og press opp hofta slik at strikken skaper motstanden.

Øvelse #5: Sidehev

Utførelse: Stå på midten av strikken, hold i håndtakene. Stram magen og før armene opp og ut til sidene, til de er parallelle med skuldrene. Senk rolig ned.

Øvelse #6: Kontorryggen

Utførelse: Hold strikken foran brystet med begge armer, i passe avstand. Stram magen og før armene bakover, til på lik linje som kroppen. Skvis samtidig skulderbladene sammen. Her kjenner du at brystet åpner seg opp. Dette er supert fordi vi jobber alt for mye foran kroppen, og glemmer ofte av ryggen vår.

Øvelse #7: Triceps press

Utførelse: Stå med begge føtter på midten av striken og hold i håndtakene. Bøy overkroppen lett forover og hold overarmene inntil kroppen. Start med bøyde albuer og press så ned og bakover så langt du klarer.

Hvor mange runder gjorde du? Nå er det natta her, ha en fin fredagskveld!!!

#treningsstrikk

37 views0 comments

Recent Posts

See All