Dette er IKKE Gode Grunner til å Trene!


1. April allerede og nå spretter hestehoven snart! Håper vi ;)

Det er som etter alle lengre ferier, et ekstra jag og mas om at NÅ er sommeren like rundt hjørnet og har du ikke bikinikroppen klar enda, er dette siste sjanse til å starte på prosjekt "fit". Og treningssenterne er fulle fordi vi føler oss oppblåst og overvektig. Jeg håper alle har kost seg skikkelig jeg, og kanskje du føler deg oppblåst, men forhåpentligvis aller mest glad med ladete batterier.

Men hvorfor trener du egentlig?

Det er nok sånn at mange trener fordi:

1. De har dårlig samvittighet

2. De vil passe inn i yndlingsbuksa

3. For å trene bort maten de nettopp spiste

4. Misfornøyd med egen kropp

5. Alle andre gjør det

Tenker du ofte slik, er nok ikke trening forbundet med noe positivt. Tvert imot, da er treningssenteret et avstraffelsessenter der du havner når du har vært litt ivrig med sjokoladen, eller sett for mange bilder av syltynne victoria secrets modeller.

Trener du 1 time ekstra fordi du har kost deg med den gode sjokoladekaken er ikke fokuset på treningsglede, men for å løpe bort noe du for en liten stund siden valgte å kose deg med. Hvor henter du da motivasjonen? Og hva er målet ditt? Slike grunner som ovenfor er ikke gode grunner til å trene, og virker mot sin hensikt. Når tankene kommer ut av balanse, følger kroppen etter, og vice versa.

Du må huske på at treningsgleden skal ikke først være der når du ser på pulsklokka og det står at du har brukt 1000 kalorier. Ekte treningsglede kommer når du liker det du holder på med, og når du holder på med noe fordi du liker det. Ikke fordi du skal straffe deg selv med å løpe på mølla i 1 time (alle vet hvor kjedelig det kan være, ikke sant?). Hensikten burde aldri være å trene bort noe du har spist, eller fordi du vil se ut som et konstruert og redigert bilde.

Holder du på slik, med avstraffelsestrening -og spising, vil kroppen før eller siden si fra. Du gjør ikke kroppen noen tjeneste når du presser deg selv på trening og på kostholdsfronten. Du trenger riktig og nok mat til å funke rett i hode og kropp, spesielt hvis du trener mye. Da må du spise enda mer, og være enda mer påpasselig med å fylle opp lagrene med god næringsrik mat.

Føler du deg slapp og sliten, trist og lei, kan en gjennomgang av kostholdet ditt avsløre mange fallgruver. Alt for mange, og da spesielt jenter, er redd for å spise. De trener kanskje kjempemasse, men unngår å spise deretter. Forbrenningen går ned, og de står på. stedet. hvil. Ingen progresjon, ingen treningsglede, og et forstyrret syn på helse.

Mitt fredagstips er som følger:

Trening: Finn en aktivitet som du liker å holde på med. Løping, fjellturer, ski, styrketrening, crossfit, klatring, svømming, surfing - det kan være hva som helst, smaken er som baken. Delt i to. Sett deg noen realistiske mål innen denne aktiviteten. Det kan være at du vil klare å løpe 5 km sammenhengende, eller forbedre teknikken i knebøy. Tren og beveg deg for å klarne tankene og fordi det gjør deg glad. Og fordi du fortjener det! Ikke slit deg helt ut, spar litt på kruttet, så varer det også lengre.

Kosthold: Spis i hvert fall 3 større måltider hver dag + 2 snacks. Sørg for at det er gode proteinkilder, fettkilder, og noe grønt i hvert måltid. Avokado, egg, kylling, laks, torsk, smør, nøtter, frø, biff, linfrøolje, kikerter osv. I tillegg burde du spise et stort restitusjonsmåltid etter treningsøkter, som har mer karbohydrater enn de andre måltidene. Dette er fordi du vil fylle opp energilagrene slik at du er fit for fight til neste treningsøkt. Sørger du for at proteininnholdet er tilstrekkelig vil du i tillegg småspise mindre, få lengre metthetsfølelse og bedre konsentrasjon.

En riktig god helg til alle dere :) :)

#treningsglede #optimaltrening #kosthold

4 views0 comments

Recent Posts

See All