Snadder-alarm! Crispy Søtpotet-Fries med Avokado Aioli


Vegetar og Glutenfri

Dette er skikkelig godsaker, altså! Søtpotet har jo blitt virkelig populært de siste årene, og kan til og med brukes som pizzabunn. Selv om mange tror at søtpoteten er så mye bedre enn den gode gamle poteten, så stemmer ikke det helt. Søtpotet inneholder ca like mange kalorier per 100 gram som potet, og den glykemiske indeksen er ca den samme. Søtpotet derimot, har en del mer kostfiber enn poteten. Innholdet av antioksidanten betakaroten, som blir til vitamin A i kroppen vår, er mye større i søtpotet enn i poteten. Den norske befolkningen har riktignok ikke noen problemer med å få i seg akkurat vitamin A.

En rask gjennomgang i mattabellen viser altså at potet og søtpotet er ganske like i næringsinnhold, men at søtpoteten har mer kostfiber enn poteten, noe som er bra.

Både søtpotet og potet er uansett helt klart bedre enn hvit ris og pasta ;-) Benytt uansett alltid fullkornsris og fullkornspasta i stede for den vanlige typen, for mer næringsstoffer og gunstigere blodsukkerstigning.

Til denne oppskriften trenger du:

Søtpotetchips:

2 store søtpotetet, kuttet på langs, i passe store båter

1-2 ss maisenna

2-3 ss kokosolje/olivenolje

2 ts paprikapulver

2 ts hvitløkspulver

1/4 ts cayennepepper

2 ts timian

salt (tilsettes etter steking)

Avokado Aioli:

1 stor avokado

2 ss majonese/kesam/gresk yoghurt

1 knust hvitløksfedd

2 ts sitronsaft

salt

Slik gjør du:

1. Skrubb og kutt opp søtpotetene i passe store båter, ha dem i en kaserolle/bolle med kaldt vann og la stå i 1 time. Dette er for at de skal bli skikkelig crispy.

2. Forvarm oven til 225 grader.

3. Hell av vannet, tørk potetbåtene lett med papir, og ha dem i en plastpose. Tilsett maisennamelet og rist slik at det fordeles.

4. Ha så søtpotene i en stor bolle.

5. Bland inn krydder og olje godt med søtpotetene slik at det er jevnt fordelt.

6. Fordel søtpotetbåtene jevnt utover bakepapir på stekeplaten.

7. Stekes i ca 20-25 min, til de har fått en gyllen overflate.

Slå så av ovnen og la ovnsdøren stå åpen. Dette gjør chipsene enda mer crispy. I mellomitden kan du forberede avokado aiolien :) Smak til med salt til slutt :)

Bon Apetit!

#søtpotet #chips #avokadodip #vegetar #glutenfri #allergivennlig

292 views0 comments

Recent Posts

See All