Endelig Påskeferie! Og hjemmelaget mat?


Det er fredag og påskeferien er rett rundt hjørnet. Påsken betyr jo gjerne lange frokoster med familie og venner. Sammenlignet med en ellers noe mer hektisk hverdag, byr ferie på mer tid til overs.

Hva om du benytter påskeferien til å lage litt mer hjemmelaget mat?

Vi undervurderer ofte verdien av hjemmelaget mat. En god grønnsakssuppe eller kjøttsuppe laget på egenkokt kraft, hjemmelagde rundstykker, eggerøre eller en forfriskende rødbetsalat. Vi koser oss mer med maten når vi har laget den selv, sammenlignet med ferdigpizza og en fjordland-middag.

Når vi tar oss tid til å lage alt fra bunnen av, ser vi også hva maten inneholder. Dette kan fort bli glemt når vi rasker med oss noe fra kiosken eller kjøper en subway-baguett. Vi oppfatter ikke hva vi putter i oss. Noen ganger er ingredienslistene så lange at vi kan lure på om det vi spiser egentlig er mat. En french fries på McDonalds inneholder f.eks over 15 ingredienser. Er det da fortsatt oppkuttede poteter vi spiser?

Hold deg til ekte matvarer og kos deg skikkelig i påsken. Kanskje du har en oppskrift du vil prøve ut? Eksperimenter gjerne og prøv noe nytt! Hjemmelagde Bounty-kuler for eksempel, er et supert alternativ til melkesjokoladen og du trenger bare 4 ingredienser. Oppskrift finner du her.

Jeg håper dere alle får en aldeles super påske, med både kvikk lunsj, appelsiner og familietid!

#påskekos #bountykuler #hjemmelaget

3 views0 comments

Recent Posts

See All