Kos Deg med God Samvittighet i Påsken!


Påskeferie er like rundt hjørnet og jeg vet mange har problemer med å rettferdiggjøre all den gode maten som konsumeres i løpet av familiesammenkomster og foran tv-en med påskekrim på skjermen. Det kan fort bli for mye prat om kosthold og sommerkropp og sprettrumpe, og det tærer på samvittigheten. Vi har alle lov til å virkelig kose oss og spise det vi vil. Påskeferie betyr jo også gjerne skitur og mye frisk luft, som er balsam for kropp og sinn!

Den siste uken har det vært mye oppstyr rundt priskrigen på smågodt. Det har imidlertidig også vært priskrig på frukt, blant annet hos kiwi får du nå appelsiner til 2,50. Hva med litt ferskpresset appelsinjuice? En vitamin C-boost skader jo ikke.

Hvor lenge vare påskekosen for deg?

Er det like lenge som butikkene vil ha deg til å tro, har påsken startet for lenge siden. De melkekremfylte sjokoladeeggene er på plass, og det er også en svært redusert smågodtpris! 2,90 pr hg har fått både små og store til å gå av skaftet denne uken. Også oss kostholdsveiledere har hatt noen reaksjoner på akkurat denne priskrigen. Jeg synes jo det er merkelig at samme uke som folkehelseinstituttet publiserer sin artikkel om hvordan en usunn livvstil er den største dødsårsaken i 2016, så senker vi altså smågodtprisen til under 3 kroner. Et billigere påskeegg er jo kjempeflott det, men hvor stort er det og hvor lenge varer det?

En god deal?

Er du midt i en vektreduksjonsfase eller ønsker å gå ned i vekt og står foran enda en ferie med mye god mat, og da attpåtil nesten gratis smågodt, vet jeg det kan være vanskelig å sitte tilbords med mye god mat rundt seg. Husk da på at det å kose seg litt ekstra hver dag ikke betyr at alt arbeidet du har lagt ned, er ødelagt. Det handler bare om å planlegge litt bedre de ulike utskeielsene. Kanskje ville du før spist 3 kakestykker, mens du nå kan si deg fornøyd med ett? Det finnes dessuten utrolig mange gode alternativer til tradisjonelle søtsaker, der du også unngår å bli alt for sløv og slapp i kroppen. Du kan lage de deiligste "søtsaker" hjemme, og slik unngå ugunstige E-stoffer og sukker. Selv om smågodt nå er latterlig billig er det slik at prisen blir betalt ett annet sted, og da mener jeg at helsen vår må betale for mye av den mindre sunne maten vi hiver innpå.

Hold deg i aktivitet selv om det er ferie. Ta beina fatt og gå en tur sammen med en god venn, i stede for å møtes rundt godteskålen hver gang. Iblant; helt ok. Hver gang; det er dette som gjør utslag.

Til slutt en superdigg og farlig god oppskrift på Peanut Butter Cups fra Ernæring i Drammen. ;-)

https://ernaeringidrammen.wordpress.com/2016/03/13/peanut-butter-cups/

Ønsker dere alle en flott uke!!!

#påskeferie #smågodt #priskrig

2 views0 comments

Recent Posts

See All