top of page

Treningsfasiten du tror du trenger


Vi mennesker reagerer og responderer ulikt på ulike treningsmetoder. Både psykisk og fysisk. Kari har blitt mye sterkere etter hun begynte på crossfit, mens Mari ikke har merket særlig fremgang, og blir ikke like motivert av denne type trening. Vi må heller finne noe som passer vår egen kropp, noe som føles vel og som vi tror vi kan mestre.

Vil du komme i gang med trening, uansett form, er en treningsplan god å ha. En treningsplan er mer enn bare en liste over ulike øvelser. Følger du en plan får du plutselig bedre retningssans, og skjønner at det er kontinuitet og innsats som gjelder. Det krever ikke alt av deg, men det krever at du gjennomfører det du har planlagt. Føler du deg i dårlig form en dag, ok! Men ikke la unnskyldninger som "jeg har ikke flere rene treningsskjorter" stoppe deg. Hvem har vel noensinne angret på en treningsøkt? I dag har trening blitt et ork. Det settes så høye standarer til hvordan du burde trene, hvor du burde trene og hva du burde trene i. Jeg mener dette er mye på grunn av hvordan trening fremstilles i diverse sosiale medier, som f.eks Instagram. Såkalt fitspo der en nystrigla dame med sixpack spør "om du virkelig skal spise den cookien?", gir deg som tilskuer et forvrengt bilde av hva trening eller fysisk aktivitet er. Ja, det er klart jeg spiser så mange kjeks jeg vil. Favoritten er for øvrig sjokoladekjeks. Ikke la trening bli et negativt ladet ord for deg. Du trenger ikke gjøre tunge knebøy og perse i benken for å si at du trener.

Alle disse fitspo-bildene er jo bare en konstruksjon og mange av de tilhørende quotesene blir misvisende på hva treningsglede egentlig er. Jeg koser meg med å løpe opp på fjellene om sommeren, og jubler over å klare og surfe på akkurat passe store bølger, og å måkke i siloen hjemme på gården om sommeren. Alt dette er jo trening, men jeg tenker ikke på det som trening. Jeg bruker bare kroppen min, rett og slett. Og fordi jeg har gjort det jevnt og trutt har jeg en noen lunde god form. For meg finnes det ingen treningsfasit fordi vi er alle så ulike.

Poenget mitt er: Finn noe som DU liker. Det kan være alt fra skigåing til svømming til aerobic. Det som betyr noe er at du gjennomfører og at du kan fortsette med denne aktiviteten. Trener du fordi du synes det er gøy og du kjenner mestringsfølelsen komme, vil helsegevinsten bli enda større. Helse er et abstrakt begrep og svært sammensatt. Ikke la deg forvirre av en retusjert dame eller mann som sier "no pain no gain". Det er bare en snarvei til treningsskader.

#fitspo #meninger #treningsglede

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page