top of page

Hva har du i kjøleskapet ditt?


Jeg vil gjerne vite hva DU har i kjøleskapet ditt!

Har du noen råvarer du alltid sørger for å ha i kjøleskapet ditt? Hva bare MÅ du ha i kjøleskapet til en hver tid?

Alle vet hvor irriterende og trist et tomt kjøleskap er. Du åpner kjøleskapet for å se hva du skal lage til middag og dette synet møter deg: en halv tomat og en tom melkepakke. Her trengs det litt bedre planlegging. Vi har alle våre vaner, og smaken er som sagt som baken, delt i to. Likevel, det er slik at hva du har i kjøleskapet ditt avslører kostholdsvanene dine. Ønsker du å få mer struktur og orden i kostholdet ditt er det viktig at du sørger for å planlegge middager, frokoster og lunsjer. Hva spiser du mest av? Hva lønner det seg å kjøpe? Hvilke grønnsaker har du klart til middagen? Og hva med mellommåltider?

Et lurt tips er og til en hver tid alltid ha 10 råvarer i kjøleskapet. Selv har jeg faste råvarer slik at jeg unngår å være kjempesulten før jeg handler. Egg er et must, du kan lage alt mulig av det. Dessuten elsker jeg Skyr, men her på Bali er den langt borte. Grønnsaker går det mye av her i gården, jeg bruker det til hvert eneste måltid. Jeg passer på å ha magre proteinkilder som kyllingfilet, fisk, kesam og cottage cheese tilgjengelig. Muskelmat må en ha.

Mine faste kjøleskapmatvarer:

Egg

Skyr/Yoghurt

Et utvalg grønnsaker som gulrot. brokkoli, potet/søtpotet, løk og hvitløk, spinat, paprika, agurk, tomat, avokado

Cottage Cheese/kesam/creme fraiche

Tunfisk/makrell i tomat

Magre kjøttprodukter som kyllingfilet, kalkunskinke, kyllingskinke

Ost

Sitron

Melk

Extra virgin olivenolje til dressing o.l

Koriander

Møllers tran

Smør

Majones

Soyasaus

Kokosmelk

Sitronvann

Kommenter under hva slags kjøleskapsvaner du har!

#kjøleskapetmitt #frukt #planlegging #sunnhet

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page