5 grunner til at du burde spise mer egg!


Egg fikk et dårlig rykte på 1960 og 1970-tallet for å øke det farlige kolesterolet. I dag vet vi at egg er helt harmløse, og er tvert i mot, gunstig for helsen.

Det finnes utallige måter å tilberede egg på, de er proppfulle av næringsstoffer og metter lenge!

Les nedenfor hvorfor du burde spise egg oftere :-)

1. Næringsrikt: Ett egg innholder 6g proteiner, 5g fett, og alle vitaminene utenom vitamin C, i tillegg til kalsium jern, kopper, mfl. Eggehviten inneholder 60% av totalt proteininnhold. Resten finner vi i eggeplommen. Egg er også snille med lommeboka, de er relativt billige. Når du handler egg, velg da heslt de økologiske og/eller egg fra frittgående høns :-)

2. Fullvedig Protein: Egg inneholder alle de 9 essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke kan lage selv. Derav navnet fullverdig protein.

3. Påvirker Kolesterolet Lite: Dersom du er frisk og ikke spesielt sensitiv for kolesterol fra mat påvirker egg kolesterolet lite. 1 egg inneholder under halvparten av det daglig anbefalte inntaket for kolesterol.

4. Balanserer Frokosten: Egg til frokost er bevist å øke metthetsfølelsen og redusere sjansen for overspising senere på dagen. Studier har vist at barn som spiste egg til frokost spiste også mindre lunsj. Det høye proteininnholdet og fettet tar lengre tid å fordøye enn karbohydrater gjør og gir derfor en mer tildredsstillende metthetsfølelse.

5. Mange Muligheter & Oppskrifter: Det finnes utallige måter å tilberede egg på, enten det er frokost, lunsj, middag, snack eller kvelds. Eggerøre, omelett, posjerte egg, kokt egg, djevelegg, frittata, quiche eller bakt i for eksempel avokado. Tilsett en klatt smør i eggerøren for en fyldigere smak, eller et par skiver ost. Nyt et par egg til frokost for og virkelig få en kickstart på dagen :-)

Hva er dine favorittoppskrifter med egg? den gode gamle eggerøra med røkalaks, eller kanskje omelett? Tell me!

#egg #proteiner

6 views0 comments

Recent Posts

See All