Bounty-biter til helgekosen


Da er det snart helg igjen og du leter kanskje etter en oppskrift på noe lørdagssnacks?

Bountykuler eller bounty-biter er en smakfull liten sak som kun består av 4 ingredienser. De er lette og lage og holder seg lenge. Jeg oppbevarer dem i fryser da de ganske fort blir myke siden de inneholder mye fett. Oppskriften kan også gjøres sukkerfri dersom du bruker sukrinmelis i stede for vanlig melis.

Kokosfett inneholder over 50% gunstigere type fettsyrer, kalt mellomlange fettsyrer eller MCT. Disse brytes raskere ned av kroppen siden de kan gå direkte over til blodet og er derfor nyttig blant annet for mennesker som lider av fettmalabsorpsjon. En stor andel av de mellomlange fettsyrene forbrennes i stede for å lagres som fett og har vist seg å ikke øke kolesterolet slik som for mye av det mettede fettet i smør kan gjøre.

Det hevdes at kokosfett, og da prater jeg om kaldpresset kokosfett, kan øke forbrenningen, og være spesielt bra i kampen mot magefettet. Likevel, det anbefales ikke å gå bananas med kokosfett, men bytt gjerne ut noe av smøret og planteoljen med kokosolje, kaldpresset, ekstra virgin.

Kokosolje er også bra for hår, negler og hud, spesielt nå på vinteren kan kokosolje være en redning mot tørr hud og sprukne negler. Det er ikke bare i matlaging at kokosfettet har sine fordeler altså.

Over til selve oppskriften: Til ca 30 kuler trenger du følgende:

100 g kokosmelk, den tykke delen (som stivner når kokosmelken har stått kaldt en stund)

100 g kokos

40g sukrinmelis eller vanlig melis

200 g 70% kokesjokolade, gjerne økologisk, men ikke noe must

Framgangsmåte:

1. Bland kokosmelk, kokos og sukrinmelis/melis sammen til en seig masse.

2.Trill ut/form kuler som du legger på en liten langpanne med bakepapir.

3. Sett i fryseren i ca 1 time, til kulene er helt harde.

4. Smelt sjokoladen over vannbad.

5. Dypp kulene i sjokoladen. Bruk to gafler for å få til dette. La det renne litt av kulene etter at de er dyppet.

6. Strø over kokos dersom du ønsker.

Nyt :-)

#kokosolje #kokosfett #bountykuler

143 views0 comments

Recent Posts

See All