Kontor-rotte? Forebygg med YTWL!


Dersom du sitter mye foran pc og på kontor har du sikkert merket at du blir både stiv og støl i nakke- og skuldreparti. Smerter i nakke, skuldre og rygg rammer i dag utrolig mange, og dette er en av de vanligste årsakene til sykemelding i Norge.

Når det gjelder denne typer plager sier vi at det er mye lettere å forebygge enn å behandle (som for øvrig gjelder mange plager og vondter).

Derfor er det viktig at vi er obs på sittestillingen vår - er ryggen rett eller henger du over kontorpulten?

Er skuldrene avslappet eller er de trekt til opp under ørene?

Hvordan puster du? Passer du på å trekke pusten helt fra nede i magen?

Vi blir ofte så oppslukt av det vi jobber med at vi glemmer av hvordan vi sitter og puster. Dette skaper ubevisst muskelspenninger og anspenthet, som på lang sikt gir smerter i nakke og skuldre.

Optimal Trening illustrerer her en super øvelse for å få aktivert musklene i nakke og mellom/under skulderbladene. Blodsirkulasjonen øker og du får løst opp spenninger som ellers kan forplante seg og resultere i smerter, også når du ikke sitter på kontoret.

Gjør denne i lunsjpausen på jobben, hjemme, som del av oppvarming før overkroppsøkt, eller når du kjenner at du trenger å løse opp baksiden av overkroppen.

YTWL

Under gjøres øvelsen liggende på skråbenk der overkroppen er halvt oppreist. Du kan også gjøre denne stående - da med overkroppen litt foroverlent.

Selve øvelsen går ut på at du skal forme de ulike bokstavene YTWL med kroppen din. Se på videoen for illustrasjon. Gjør 8 repetisjoner av hver bokstav, i alt fra 1 til 3 sett.

#kontor #trening #forebygging #optimaltrening #ryggplager #aktivitet #fysiskeplager #personligtrener

16 views0 comments

Recent Posts

See All